Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
11 juli 2024

Duurzamer leven: hoe doet u dat?

Als u duurzamer leeft met uw bedrijf, draagt u uw steentje bij aan een groener en duurzamer Nederland. Ook voor uw imago als bedrijf zal dit veel goeds doen. In dit artikel leggen wij uit hoe u een duurzamer leven voor uw bedrijf kunt creëren.

Een duurzamer leven is de toekomst van ons milieu en planeet, en wordt al veel doorgevoerd in Nederland bij huizen en bedrijven. Vooral bij bedrijven die veel stroom verbruiken en uitstoten, kan dit een aanzienlijke impact op het milieu hebben. Als u duurzamer leeft met uw bedrijf, draagt u uw steentje bij aan een groener en duurzamer Nederland. Ook voor uw imago als bedrijf zal dit veel goeds doen. In dit artikel leggen wij uit hoe u een duurzamer leven voor uw bedrijf kunt creëren.

Verduurzamen bedrijf

Er zijn verschillende opties die u kunt implementeren als bedrijf om duurzamer leven te creëren. U kunt bijvoorbeeld zo min mogelijk kopen en consumeren, en als het niet anders kan, alleen duurzame spullen kopen. Daarnaast kunt u ook afval scheiden en recyclen. Heeft uw bedrijf apparaten? Kies dan voor refurbished apparatuur. U kunt ook energie besparen of duurzamer gaan vervoeren.

Dit zijn allemaal punten die wellicht al veel bedrijven doorvoeren en die u kunt doen om direct te verduurzamen. Echter kunt u als bedrijf een veel grotere investering doen en een groter steentje bijdragen voor het verduurzamen bedrijf. Dit doet u door middel van grote installaties waarbij u zelf energie opwekt en deze gebruikt.

Wilt u meer weten over hoe u zelf energie opwekt? Lees dan ons artikel: Zelf energie opwekken: Hoe doet u dat?

Duurzame installaties

Er zijn verschillende duurzame installaties waar u in kunt investeren als bedrijf. Uw keuze kunt u afwegen op basis van hoeveel budget en ruimte u wilt vrijstellen voor dit duurzame project. Ook kunt u zich het beste door middel van energieadvies laten adviseren over welke soort voor u het gunstigst is. Wij sommen alle duurzame installaties voor u op, zodat u een breed overzicht heeft van alle beschikbare keuzes.

1. Zonnepanelen

  Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor u uw eigen opgewekte energie kunt gebruiken. Het vermindert uw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, geeft lagere energiekosten en is een hernieuwbare en populaire energiebron.

  Wilt u meer weten over zonnepanelen? Lees dan ons artikel: Zonnepanelen MKB.

  2. Energieopslag

  Een energieopslag-systeem, ook wel een batterij of accu genoemd, slaat overtollige energie op, zodat u deze later kunt gebruiken. Hiermee wordt u totaal onafhankelijk van het net, en heeft u met uw bedrijf geen last meer van netcongestie als u voldoende opwekt. Het verhoogt de energie-efficiëntie en heeft een goede balans tussen vraag en aanbod.

  Wilt u meer weten over een energieopslagsysteem in combinatie met zonnepanelen? Lees dan ons artikel: De 10 voordelen van zonnepanelen met een accu.

  3. Slim energiemanagement-systeem (S-EMS)

  Een slim energiemanagement-systeem breidt uw bedrijf uit en haalt het maximale voordeel uit opwek en opslag van energie. Het coördineert en verbindt alle energiestromen binnen uw bedrijf. U kunt hierdoor als eigenaar volautomatisch handelen met duurzame stroom en dat komt uw verdienmodel ten goede.

  Wilt u meer weten over een slim energiemanagement-systeem? Lees dan ons artikel: Slim energiemanagement.

  Naast de bovenstaande opties kunt u ook investeren in de volgende duurzame installaties:

  • Windmolens;
  • Warmtepompen;
  • Biomassainstallaties;
  • Geothermische systemen;
  • Regenwateropvangsystemen;
  • Laadpalen voor elektrische auto’s;
  • Grijswaterrecyclingsystemen.

  Bent u nog onzeker over wat zonnepanelen in combinatie met een energieopslagsysteem voor u kunnen doen? Wij geven u graag meer informatie in ons artikel: Wat ondernemers moeten weten: 10 misvattingen over zonnepanelen en energieopslag onthuld.

  Verduurzamen subsidie

  Naast het feit dat een duurzame installatie vele voordelen biedt, kunt u ook gebruikmaken van gunstige subsidies die door de overheid worden aangeboden voor een duurzamer leven. De overheid wil namelijk duurzame energie zo gunstig en toegankelijk mogelijk maken voor bedrijven en dit sterk aanmoedigen. Door deze verduurzamen subsidie wordt uw investering iets kleiner.

  Als u wilt gebruikmaken van de verduurzamen subsidie, hebben wij op de pagina ‘subsidies’ een duidelijk overzicht van de beschikbare subsidies. Dit kan namelijk per jaar verschillen en we houden deze pagina actueel.

  Wilt u meer weten over subsidies? Lees dan ons artikel: Subsidies zonnepanelen zakelijk.

  Direct verduurzamen!

  Wilt u direct verduurzamen en aan de slag gaan met investeren in een duurzamer leven? Energy Shift helpt u hier graag bij! Met onze duurzame installaties zoals zonnepanelenenergieopslag en energiemanagement kunnen wij een groen bedrijf voor u creëren. 

  Wij nemen graag werk voor u uit handen en regelen daarom een verduurzamen subsidie die mogelijk beschikbaar is voor u, en kijken graag met u mee. Neem vrijblijvend contact op of plan een gratis adviesgesprek in. Daarnaast kunt u gebruikmaken van onze gratis zonnepanelen-calculator en gratis accu-calculator

  Ook interesse in energieopslag?

  Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
  Plan nu gratis adviesgesprek!
  Plan nu gratis adviesgesprek!
  Bereken direct uw besparing
  Bereken direct uw besparing
  Ontdek uw ideale accu
  Ontdek uw ideale accu
  Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
  Ontvang nu gratis adviesgesprek!
  Ontvang nu gratis adviesgesprek!
  bob energy shift
  Footer Image