Alle onderwerpen
Met het Slim Energie Management Systeem (S-EMS) haalt u het maximale voordeel uit de opwekking en opslag van energie. Het biedt u volledige controle over uw energiehuishouding en creëert een aantrekkelijk extra verdienmodel, zonder dat u als ondernemer extra belasting ervaart.
Bekijk voor meer informatie onze energiemanagement-pagina.
De energieonbalansmarkt is een deel van de elektriciteitsmarkt dat wordt gebruikt om een real-time het evenwicht te handhaven tussen vraag en aanbod van elektriciteit. Dit gebeurt omdat de vraag naar elektriciteit en productie ervan niet altijd overeenkomen.
De netbeheerder, zoals Tennet in Nederland, speelt een centrale rol op deze markt door snel te reageren op onvoorziene verschillen (onbalans) tussen de verwachte productie/ consumptie en de werkelijke situatie.
Ja, wij zijn centraal gelegen in Barneveld, dat betekent dat wij gemakkelijk het hele vaste land van Nederland bedienen, de Waddeneilanden dus uitgezonderd.
Wij zijn sinds 2011 dagelijks actief in de technische wereld van zonnepanelen, omvormers, meters, kabels, energiemanagementsystemen en accu’s. De meeste merken hebben geen geheimen meer voor ons. Laat ons gerust weten welke merken uw installatie is, dan hebben we hiervoor vooraf contact.
Hoe lang een accu meegaat verschilt per soort accu en op wat voor omgeving het staat. De accu’s die wij aanbieden hebben een levensduur van 20 tot 30 jaar. Bekijk onze Energieopslag-pagina om alle accu’s te bekijken.
Dat is vooraf niet te zeggen. De opslagcapaciteit bepaalt voor een groot deel de prijs van een batterij voor zonnepanelen. Daarnaast spelen een hoop andere factoren een rol. Doormiddel van een adviesgesprek en het invullen van de accu-calculator op onze website, kunnen we adviseren welke accu het beste bij u past.
Wij informeren u graag over de verwachte investering die u moet doen. We berekenen de prijs op basis van uw wensen en opwek. Plan nu een gratis adviesgesprek in voor meer informatie.
Een zonnepaneel dat op een dak of veld is geïnstalleerd wekt energie op door middel van zonlicht. De zonnepanelen absorberen lichtdeeltjes uit zonnestralen. De geabsorbeerde lichtdeeltjes bewegen tussen verschillende lagen binnen het zonnepaneel. Hierdoor ontstaat er een elektrische spanning waardoor er energie opgewekt wordt.
Wilt u meer informatie over de werking van een zonnepaneel? Lees dan ons artikel: Hoe werken zonnepanelen?
Het aantal zonnepanelen dat u nodig heeft, hangt voor kleinverbruikers af van het jaarlijkse energieverbruik en het beschikbare dakoppervlak. Als grootverbruiker kunt u er meestal het beste voor kiezen om uw volledige dakoppervlak vol te leggen met zonnepanelen. Gebruik onze gratis zonnepanelen calculator om te berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft.
Wilt u meer informatie? Lees dan ons artikel: Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?
De prijs van een zonnepaneel wordt meestal berekend op basis van de zogenaamde ‘Wp-prijs’. Dit is de prijs van de installatie gedeeld door het totale vermogen van de installatie. De Wp-prijs wordt ook gebruikt om offertes te vergelijken.
Het gevaar van het vergelijken van offertes op basis van de Wp-prijs is dat er appels met peren worden vergeleken. Het is vergelijkbaar met het kopen van een auto en alleen letten op de prijs per kilogram. Dit zegt namelijk niets over de kwaliteit, rijeigenschappen of eventuele accessoires van de auto.
De prijs kan uiteraard variëren per installatie en zonnepaneel. Wij adviseren u hier graag over in een gratis adviesgesprek. Lees voor meer informatie ons artikel: Wat kost een zonnepaneel?