Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

Met een bureau van Ikea, een goede espressomachine en twee enthousiaste ondernemers begon in 2011 het succesverhaal onder de naam Zonnepanelen op het dak. Na jaren van explosieve groei heeft het veelzijdige Barneveldse bedrijf zich doorontwikkeld tot Energy Shift. ”Onder een nieuwe naam, maar met hetzelfde vertrouwde team, brengen we een shift aan in de energiehuishouding van onze klanten”, vertelt algemeen directeur Theo Hartgers enthousiast. ”Want het gewijzigde energielandschap vraagt om slimme, vernieuwende oplossingen.”

martin energieopslag

Grip op energie

Energy Shift richt zich op de zakelijke markt en biedt ondernemers met een innovatief systeem een extra pijler onder hun businessmodel en volledige controle over hun energie. ”De elektriciteit die onze klanten opwekken met zonnepanelen slaan we op een veilige manier op en benutten we zoveel mogelijk voor eigen verbruik. En als er toch wordt teruggeleverd, regelt het slimme energiemanagement systeem dat dit op het moment gebeurt dat de vergoeding zo gunstig mogelijk is.” Ondernemers hebben daardoor veel minder last van forse prijsstijgingen, kunnen de prijs per kWh beïnvloeden en helpen ook nog eens om de netcongestie te verminderen.

Lees meer!
Lees meer!
menting zonnepanelen

Ook voor bestaande pv-systemen

Zonnepanelen op het dak, het bedrijf waaruit Energy Shift is ontstaan, plaatste de afgelopen jaren zonnepanelen op meer dan duizend locaties, door heel Nederland. Vooral bij agrarische bedrijven, maar de Barneveldse panelen liggen bijvoorbeeld ook op de daken van het hoofdkantoor van de Triodos Bank, verschillende middelbare scholen en grote zakelijke bedrijfshallen zoals de Midden Nederland Hallen. Theo: ”Steeds meer van deze klanten willen de nieuwste mogelijkheden benutten en vragen ons om energieopslag en energiemanagement te regelen. Het mooie van onze oplossing is dat we die ook kunnen koppelen aan bestaande pv-systemen.”

Bekijk ons aanbod
Bekijk ons aanbod

Ontdek team Energy shift

Theo CEO
Martin CCO
Henk CFO
Rachel Service en planning
Ernst-jan Engineer AC
Giulia Office manager
Annemieke Service en planning
Bob Accountmanager
Hugo Accountmanager
Jolke Marketeer
Wouter Projectleider
Niels Service engineer
Peggy Service planner
Mathijs Commerciële binnendienst
Peter Inkoop
Arnold Service engineer
sanne
Sanne Commerciële binnendienst
marjelle
Marjelle Finance
renze
Renze HR
arnold
Arnold Accountmanager
michel
Michel Accountmanager
energy shift
Marco Service engineer
Hilde Marketeer
Kees Projectleider
Jij hier ook tussen? Wij zijn altijd op zoek naar talent. Ben jij enthousiast om ons team te versterken?
Bekijk vacatures
Bekijk vacatures

1.100 Installaties

Inmiddels staan de installaties van Energy Shift op meer dan duizend locaties, door heel Nederland. Klik op de kaart om verhalen van ondernemers te lezen die je voor gingen.
"Bijna iedereen vindt duurzaamheid belangrijk, maar uiteindelijk blijft een investering in zonnepanelen of een accu vooral een zakelijke beslissing op basis van een rekensom. Hoeveel subsidie krijg je? Wat bespaar je op je energie-rekening en wat krijg je voor de opgewekte stroom die je doorverkoopt? En vanaf welk moment ga je verdienen aan de zon?”

Van rekenwerk tot monitoring

Energy Shift doet al het rekenwerk, regelt subsidies en eventuele vergunningen en levert en installeert de zonnepanelen, accu’s, energiemanagement systemen en andere materialen. Volgens Theo zijn klanten vaak verbaasd over de Barneveldse werkmentaliteit van de vakmannen. “Ze werken netjes, komen afspraken na en zijn nooit te beroerd om langer door te werken als de klus nog niet klaar is.” Zodra het energiesysteem is geplaatst, houdt het Barneveldse bedrijf de installatie via een computersysteem nauwlettend in de gaten. “Bij een defect onderdeel staan onze mensen vaak al op de stoep voordat de klant weet dat er iets gerepareerd moet worden.”

Duurzaam verdienmodel

Wat is het rendement van een slim energiesysteem in jouw specifieke situatie? ”Dat rekenen we graag vrijblijvend voor je uit’, zegt Theo. “Bijna iedereen vindt duurzaamheid belangrijk, maar uiteindelijk blijft een investering in een slim energiesysteem vooral een zakelijke beslissing op basis van een rekensom. Wat bespaar je op je energierekening en wat krijg je voor de opgewekte stroom die je doorverkoopt? Hoeveel subsidie krijg je? Ook jou helpen we graag aan een duurzaam verdienmodel.”

Trots op onze klanten

elevion group

Member of ELEVION GROUP

Theo is ervan overtuigd dat Energy Shift de komende jaren een prominente rol blijft spelen in de verduurzaming van ondernemend Nederland. Sinds augustus 2021 is de Barneveldse onderneming onderdeel van de internationale Elevion Group. “Hierdoor is onze slagkracht nóg groter geworden,” zegt Theo. “We delen kennis met onze internationale partners en kunnen bijvoorbeeld groter inkopen. Alle seinen staan op groen om de komende jaren nóg meer rendement uit de zon te halen.”

Meer over Elevion
Meer over Elevion
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image