Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
Zonnepanelen close up Johan Stoop
14 mei 2024

Zelf energie opwekken: hoe doet u dat?

Zelf energie opwekken wordt steeds populairder in Nederland. Niet alleen voor particulieren, maar vooral ook voor bedrijven die veel stroom verbruiken. Steeds meer bedrijven streven naar onafhankelijkheid van het net om stroomproblemen te vermijden.

Zonnepanelen close up Johan Stoop

Zelf energie opwekken wordt steeds populairder in Nederland. Niet alleen voor particulieren, maar vooral ook voor bedrijven die veel stroom verbruiken. Steeds meer bedrijven streven naar onafhankelijkheid van het net om stroomproblemen te vermijden. Door zelf energie op te wekken en te verbruiken, verkleinen grootverbruikende bedrijven hierdoor hun ecologische voetafdruk. Ook is dit voor het imago van het bedrijf zeer effectief. Maar op welke manieren kunt u zelf energie opwekken en wat zijn de voordelen?

Wilt u meer weten? Lees ons artikel: Zonnepanelen MKB.

Energie opwekking Nederland

U kunt als bedrijf op verschillende manieren duurzame energie opwekken. Zonnepanelen zijn hierbij de populairste keuze. Veel bedrijven hebben grote daken die ongebruikt blijven en uitstekend volgelegd kunnen worden met zonnepanelen. Naast zonnepanelen zijn er nog een aantal andere mogelijkheden:

  • Zonnepanelen in combinatie met een accu (energieopslag);
  • Windturbines;
  • Biomassa;
  • Waterkracht;
  • Warmtepompen;
  • Geothermische energie;
  • Zonne-thermische systemen.

Energy Shift adviseert zonnepanelen met een accu (energieopslag) voor energie opwekking. Er wordt geen kostbare ruimte ingenomen omdat de installatie op het dak wordt gelegd. Wilt u meer informatie over zonnepanelen en energieopslagsystemen? Neem dan contact op of plan een gratis adviesgesprek in! 

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Zonnepanelen zijn voor ondernemers een aantrekkelijke investering. Dit komt mede door de diverse subsidies die worden aangeboden aan bedrijven die willen verduurzamen. Hierdoor wordt de overstap naar een duurzamer Nederland gestimuleerd en vergemakkelijkt.

Wilt u meer weten over de subsidies die mogelijk zijn voor uw bedrijf? Bekijk dan onze subsidie-informatiepagina!

Door middel van zonnepanelen bespaart u energiekosten en creëert u een extra bron aan inkomsten. De waarde van uw bedrijf zal stijgen door de verbetering van uw energielabel en de extra investering die in uw bedrijf is gedaan. Als uw de zonnepanelen combineert met energieopslag, haalt u nóg meer uit de zon en bent u onafhankelijk van het net. De zonnepanelen worden zorgvuldig op uw dak geïnstalleerd waardoor er geen ruimte wordt ingenomen die u nodig heeft.

Bespreek met ons de vele andere voordelen van energie opwekking en laat u informeren. Wij spreken u graag en bekijken met u de mogelijkheden voor uw bedrijf. Plan een gratis adviesgesprek in!

Energie opwekken: de voordelen

Voor bedrijven kan zelf energie opwekken grote voordelen met zich meebrengen. Energy Shift adviseert u om zonnepanelen te installeren in combinatie met een accu. Hierdoor profiteert u van de onderstaande voordelen:

Voordeel 1: Stop inkoop van dure stroom

Door middel van een accu kunt u duurzame energie opslaan en bewaren. Daarmee reduceert of stopt u de inkoop van dure stroom.

Voordeel 2: Omzeil netproblemen

Er kunnen in Nederland veel netproblemen ontstaan waardoor eigenaren van zonnepanelen hun omvormers uitklappen. Hierdoor gaat er veel kostbare energie verloren. Door middel van zonnepanelen in combinatie met een accu, blijven uw zonnepanelen- of windinstallatie het altijd doen.

Voordeel 3: U bent zelf beheerder

Veel ondernemers krijgen te maken met netcongestie waardoor het net overvol raakt. Met een accu komt de weg vrij naar een investering in duurzame energie. U bewaart de opgewekte energie waardoor u deze later kunt gebruiken. U bent dus totaal onafhankelijk van het net en gebruikt alleen uw eigen stroom.

Voordeel 4: Geen last meer van negatieve stroomprijzen

Als er sprake is van negatieve stroomprijzen, kan het duur zijn om uw energie terug te leveren aan het net. Met een accu slaat u deze energie op en gebruikt of verkoopt u deze wanneer de prijzen gunstiger zijn. Zo heeft u geen last van negatieve stroomprijzen en kunt u er zelfs van profiteren.

Voordeel 5: U werkt mee aan een duurzaam Nederland

Door zelf energie op te wekken draagt u bij aan een duurzaam en groen Nederland, wat positief is voor het imago van uw bedrijf. Klanten die waarde hechten aan duurzaamheid zullen sneller voor uw bedrijf kiezen.

Wilt u meer informatie? Bekijk dan onze zonnepanelen-pagina en/of accu-pagina.

Duurzame energie door Energy Shift!

Wilt u verduurzamen met uw bedrijf en bent u nieuwsgierig geworden na het lezen van ons artikel? Wij bespreken graag met u de mogelijkheden voor zonnepanelen en accu’s. U kunt gemakkelijk contact met ons opnemen of een gratis adviesgesprek inplannen. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van onze zonnepanelen-calculator of onze accu-calculator.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image