Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
Mouw Hoedliggers zonnepanelen dak
23 april 2024

Zonnepanelen MKB

Voor midden- en kleinbedrijven (MKB) worden zonnepanelen een steeds populairdere keuze als het gaat om verduurzaming in een bedrijf. Verduurzaming op zichzelf is al erg populair bij bedrijven die hun steentje willen bijdragen aan een groenere wereld. 

Mouw Hoedliggers zonnepanelen dak

Voor midden- en kleinbedrijven (MKB) worden zonnepanelen een steeds populairdere keuze als het gaat om verduurzaming in een bedrijf. Verduurzaming op zichzelf is al erg populair bij bedrijven die hun steentje willen bijdragen aan een groenere wereld. Daarnaast verbetert het ook het imago van veel bedrijven. De overstap naar zonne-energie kan voor veel bedrijven leiden tot aanzienlijke besparingen op de energiekosten.

Voordelen MKB zonnepanelen

Zonnepanelen bieden talrijke voordelen, waardoor veel bedrijven besluiten te investeren in deze duurzame oplossing. Onderstaand een aantal voordelen:

Voordeel 1: kosten besparen

Zonnepanelen kunnen effectief helpen de energierekeningen van een bedrijf te verlagen. Dit is vooral voordelig voor producerende bedrijven die veel stroom verbruiken. Door middel van zonnepanelen kunnen ze gemakkelijk hun eigen stroom produceren. Hun eigen stroom gebruiken ze gratis. Ze besparen dus op het inkopen van stroom. Na een aantal jaar is de investering in zonnepanelen terugverdiend, daarna profiteren ze nog tientallen jaren van gratis stroom. De levensduur van zonnepanelen zijn gemiddeld genomen 25 tot 30 jaar.

Voordeel 2: duurzaam ondernemen

Geld is niet enige reden voor verduurzaming. Veel ondernemers willen wel een bijdrage leveren aan een groener Nederland. Een mooi bijkomstig voordeel van investeren in zonnepanelen is dat ze daarmee hun inzet voor een duurzame en groene wereld laten zien. Dit is ook goed voor het bedrijfsimago. Een groene reputatie trekt klanten aan die duurzaamheid ook belangrijk vinden.

Voordeel 3: onafhankelijk 

Door zonnepanelen te gebruiken, eventueel in combinatie met een accu, worden bedrijven onafhankelijker van het net. Hierdoor staan bedrijven sterker en zijn ze veel minder afhankelijk van de schommelingen in energieprijzen. Sterker nog, ze profiteren ervan door op de juiste momenten hun zonne-energie te verkopen.

Wilt u meer weten over zonnepanelen? Lees dan ons artikel: Hoe werken zonnepanelen?

Subsidie zonnepanelen MKB

Er zijn interessante subsidies en fiscale voordelen bij de aanschaf van zonnepanelen. De financiële drempel wordt hiermee verlaagd en de terugverdientijd wordt korter. 

In Nederland zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor het MKB. Hieronder een overzicht van de bekendste subsidies:

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Deze zonnepanelen MKB subsidie biedt een tegemoetkoming voor de aankoop van een installatie voor zonnepanelen. Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van de capaciteit van het systeem en de energieprestatie.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Met de Energie-investeringsaftrek kunnen ondernemers een groot deel van de investeringskosten van energiebesparende producten zoals zonnepanelen, aftrekken van de fiscale winst.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek biedt u als bedrijf een aftrek op de investering in bedrijfsmiddelen, waaronder zonnepanelen. Dit is afhankelijk van het investeringsbedrag in het betreffende jaar. 

Aanvullende subsidies

Sommige lokale en regionale overheden bieden aanvullende zonnepanelen MKB subsidies of gunstige leningen aan. Dit is voor bedrijven die investeren in duurzame producten zoals zonnepanelen. U kunt voor meer informatie uw gemeente of provincie raadplegen over welke specifieke regelingen zij aanbieden. 

Groenfinanciering

Voor grotere projecten kunnen MKB-bedrijven gebruikmaken van groenfinanciering die wordt aangeboden door gespecialiseerde groenbanken. Deze groenbanken bieden betere rentetarieven voor projecten die overduidelijk een positieve impact hebben op het milieu. 

Meer weten over subsidies? Lees dan ons artikel: Extra subsidieronde SDE+: minimaal 1,5 en maximaal 2 miljard euro beschikbaar.

Zonnepanelen voor MKB

Energy Shift is gespecialiseerd in het aanbieden en installeren van duurzame oplossingen zoals zonnepanelen en accu-systemen. Sinds de start van ons bedrijf in 2011 hebben we altijd een voorliefde gehad voor grote en complexe installaties. Daarom werken wij uitsluitend met de beste merken die het grootste rendement en veiligheid garanderen. Gaat u voor Energy Shift, dan gaat u dus voor kwaliteit. 

Neem contact op!

Heeft u een bedrijf en wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn met het verduurzamen van uw bedrijf? Neem dan contact op of plan een gratis adviesgesprek in. Energy Shift staat u graag te woord en informeert u waar nodig. Ook kunt u gebruikmaken van onze gratis zonnepanelen-calculator via onze website!

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image