Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
Daken met zonnepanelen
7 mei 2024

De 10 voordelen van zonnepanelen met een accu

Optimaliseer uw stroomverbruik met zonnepanelen in combinatie met een accu. Neem het heft in eigen handen en sla twee vliegen in één klap: laat uw stroom voor u werken en verdien geld met het verduurzamen van uw bedrijf

Daken met zonnepanelen

Optimaliseer uw stroomverbruik met zonnepanelen in combinatie met een accu. Neem het heft in eigen handen en sla twee vliegen in één klap: laat uw stroom voor u werken en verdien geld met het verduurzamen van uw bedrijf. Bent u benieuwd welke voordelen zonnepanelen in combinatie met een accu biedt voor uw bedrijf? Lees dan snel verder!

1. Altijd de beste stroomprijs

Op basis van actuele en verwachte stroomprijzen en weersverwachtingen, bepaalt het systeem de optimale momenten voor het inkopen, opslaan, verbruiken of verkopen van energie. Energieprijzen variëren per uur, daar maakt uw systeem slim gebruik van.

2. Rendabele investering

De combinatie van zonnepanelen met een accu staat garant voor een duurzaam verdienmodel. De investering helpt om voor lange termijn de energiekosten fors te verlagen. De huidige terugverdientijd ligt tussen de 5 en 8 jaar.

3. Optimaliseren van eigen gebruik

Door zonne-energie op te slaan maakt u ook op momenten dat de zon niet schijnt (zoals ’s avonds of ’s nachts) gratis gebruik van uw eigen opgewekte energie. U hoeft veel minder stroom in te kopen.

4. Oplossing voor netcongestie

Veel bedrijven staan in de wacht voor een (grotere) aansluiting. De onbalans staat groei in de weg. Door energie op te slaan en te handelen met energie, helpt u mee de onbalans in het net te verkleinen. (Als er veel stroom is, is de prijs laag en haalt u stroom van het net af; als er weinig stroom is, is de prijs hoog en levert u stroom aan het net.) De voordelen hiervan zijn voor uzelf.

5. Meer opwekken dan aansluiting aan kan

Door energie op te slaan kunt u meer zonnepanelen installeren dan normaal gesproken op uw aansluiting mogelijk is. U hebt namelijk een eigen buffer om het overschot aan energie later zelf te gebruiken of over een langere periode terug te leveren.

6. Onafhankelijkheid van het net

Door het gebruik van zonnepanelen in combinatie met een accu neemt u als ondernemer zelf de regie in handen en dat maakt u onafhankelijker van het net. Sterker nog, u maakt slim gebruik van de voordelen die het net u te bieden heeft.

7. Profiteer van negatieve stroomprijzen

Hoewel negatieve stroomprijzen een nachtmerrie kunnen zijn voor eigenaren van zonnepanelen, kunt u als bedrijf juist hiervan profiteren. Door op die momenten stroom in te kopen (en eventueel op een later moment weer terug te leveren), maakt u slim gebruik van de onbalans in het net. De negatieve stroomprijzen zijn dus in uw voordeel.

Meer weten over negatieve stroomprijzen? Lees dan ons artikel: Verwachtingen en mogelijke oplossingen voor de negatieve stroomuren.

8. Energiezekerheid

Door middel van een accu waarin u energie kunt opslaan, verhoogt u de betrouwbaarheid van de energievoorziening en vermindert u het risico op stroomuitval. Veel energieopslagsystemen zijn in te zetten als noodstroomvoorziening.

9. Duurzaam imago

Investeringen in zonne-energie en energieopslagsystemen bouwen mee aan een groener Nederland. Dat doet ook veel met het imago en de waarde van uw bedrijf. Ze tonen aan dat uw onderneming duurzaam en verantwoordelijk is. Dit leidt tot een positief bedrijfsimago bij potentiële klanten, investeerders en werknemers/sollicitanten. 

10. Subsidies zonnepanelen accu

Bij een investering in duurzame installaties, kan er gebruik worden gemaakt van verschillende fiscale voordelen. Zo zijn er de bekende KIA en EIA en worden er in sommige regio’s subsidies en fiscale voordelen aangeboden voor de installatie van zonnepanelen en energieopslagsystemen. Geld wat anders naar de Belastingdienst gaat, wordt nu ingezet voor duurzame ontwikkelingen.

Gratis adviesgesprek

Bent u benieuwd wat zonnepanelen in combinatie met een accu voor uw bedrijf kunnen doen? Wij adviseren u graag. Plan hier een gratis adviesgesprek in of bereken in zelf in drie stappen welke accu het beste uw voor uw bedrijf.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image