Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
8 juli 2024

Provincie Noord-Holland subsidie: oplossingen bij netcongestie

Provincie Noord-Holland introduceert een speciale subsidie voor oplossingen bij netcongestie (SON). De subsidieregeling loopt van 1 juli 2024 tot en met 1 oktober 2024 om 17:00 uur. Het doel van deze subsidie is om door middel van een slimme meter en monitoringssystemen, inzicht te krijgen in het eigen elektriciteitsverbruik.

Provincie Noord-Holland introduceert een speciale subsidie voor oplossingen bij netcongestie (SON). De subsidieregeling loopt van 1 juli 2024 tot en met 1 oktober 2024 om 17:00 uur. Het doel van deze subsidie is om door middel van een slimme meter en monitoringssystemen, inzicht te krijgen in het eigen elektriciteitsverbruik. Daarnaast kan het elektriciteitsverbruik achter de aansluiting geregeld worden om het bestaande verbruik te verminderen.

Lees ons artikel om meer te weten te komen over deze subsidie en wanneer u in aanmerking komt.

Provincie Noord-Holland subsidie: wanneer kunt u er gebruik van maken?

U kunt gebruikmaken van deze provincie Noord-Holland subsidie als u rechtspersoon, eigenaar of huurder bent van een opstal waar het project wordt uitgevoerd, en een aansluiting heeft op het elektriciteitsnet. Als u kunt profiteren van deze regeling, subsidieert de provincie de kosten van het energiemanagementsysteem of de slimme meter die real-time monitoring en beheer van energieverbruik ondersteunt. Ook moet de slimme meter externe expertise en het inregelen van de software en de slimme sturingssoftware ondersteunen.

Provincie Noord-Holland subsidie: beschikbare budget

Bij deze provincie Noord-Holland subsidie krijgt u 50% van de noodzakelijke kosten vergoed, tot een maximum van € 15.000. De provincie heeft een subsidieplafond ingesteld van € 500.000. Dit betekent dat als dit bedrag is bereikt, er geen budget meer beschikbaar is om te subsidiëren en u hier dus niet meer van kunt profiteren, ongeacht de afloopdatum.

Als u wilt gebruikmaken van deze subsidie, moet u zich inschrijven via een formulier. Nadat u dat formulier heeft verstuurd, ontvangt u binnen 13 weken de beslissing op uw subsidieaanvraag en hoeveel budget er nog beschikbaar is. Mocht u van deze subsidie willen profiteren, raden wij u aan om zo snel mogelijk te handelen voordat het budget op is.

Wilt u meer informatie over subsidies? Lees dan ons artikel: Subsidie zonnepanelen zakelijk.

Provincie Noord-Holland subsidievoorwaarden

Als u gebruik wilt maken van de provincie Noord-Holland subsidie: oplossingen bij netcongestie, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. U komt niet in aanmerking voor een subsidie als:

  • U eerder een subsidie van Gedeputeerde Staten heeft ontvangen voor dezelfde subsidiabele activiteiten voor dezelfde elektriciteitsaansluiting;
  • De activiteit technisch of financieel niet haalbaar plaatsvindt;
  • De activiteit buiten de provincie Noord-Holland is;
  • De onderneming wiens aansluiting het betreft tevens de aanbieder van de oplossing is;
  • De activiteit betrekking heeft op een individuele woning;
  • De aanvrager een onderneming is die in moeilijkheden verkeert;
  • Tegen de aanvrager een terugvorderingsbevel is gegeven omdat eerdere steun onrechtmatig en onverenigbaar is verklaard met de interne markt.

Provincie Noord-Holland subsidie: hoe schrijft u zich in?

De aanvragen voor de subsidie oplossingen bij netcongestie worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Hoe sneller u het formulier verstuurt, hoe sneller u aan de beurt bent.

Tijdens uw aanvraagproces moet u een aantal bijlagen meesturen. Het ‘Subsidieaanvraagformulier is één van deze verplichte bijlagen die u moet meesturen met uw subsidieaanvraag. Nadat u uw subsidieaanvraag heeft verzonden, stuurt de provincie Noord-Holland u een ontvangstbevestiging. Als u geen ontvangstbevestiging heeft gekregen, kunt u het beste contact opnemen met het Servicepunt. Het kan dan namelijk zijn dat de aanvraag niet goed gelukt is.

Bekijk voor meer informatie de website van de provincie Noord-Holland.

Provincie Noord-Holland subsidie bij Energy Shift

Wilt u verduurzamen met uw bedrijf en gebruik maken van de provincie Noord-Holland subsidie of andere beschikbare subsidies? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij helpen u graag met uw netcongestieprobleem en dienen de beschikbare subsidieaanvragen voor u in. Zo nemen we werk bij u uit handen en regelen we het gehele proces voor uw zonnepaneleninstallatie of energieopslagsysteem. Neem vrijblijvend contact op of ontvang nu een gratis adviesgesprek!

Daarnaast kunt u gebruik maken van onze gratis zonnepanelen-calculator en onze gratis accu-calculator via de website.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
bob energy shift
Footer Image