Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
20 maart 2020

Zonnepanelen het meest in trek bij pluimveehouders

Ruim 40% van de Nederlandse pluimveehouders heeft zonnepanelen. Sectorbreed gezien is dit de groep die met afstand het meest gebruik maakt van deze vorm van alternatieve energie. De pluimveehouders worden gevolgd door de rundveebedrijven, akkerbouwbedrijven en de varkensbedrijven.

Uit onderzoek blijkt dat pluimveebedrijven voorop lopen als het gaat om zonne-energie ten opzichte van andere agrarische sectoren. Tuinders hebben het minst vaak zonnepanelen op hun bedrijf.

Dit blijkt uit resultaten van de jaarlijkse data-actualisaties van AgriDirect (2019), waarbij ruim 13.000 Nederlandse land- en tuinbouwbedrijven uit verschillende agrarische sectoren informatie hebben gedeeld over bedrijfsactiviteiten, toekomst- en investeringsplannen.

Percentages zonnepanelen per sector

Ruim 40% van de Nederlandse pluimveehouders heeft zonnepanelen. Sectorbreed gezien is dit de groep die met afstand het meest gebruik maakt van deze vorm van alternatieve energie. De pluimveehouders worden gevolgd door de rundveebedrijven (27,1%), akkerbouwbedrijven (26,8%) en de varkensbedrijven (24,8%).

Lees hier het verhaal van de familie Rijkers, pluimvee- en varkenshouders met 2.277 zonnepanelen.

Lager percentage in tuinbouw

Bij tuinbouwbedrijven ligt dit percentage duidelijk een stuk lager. Zo heeft 19,5% van de glastuinders zonnepanelen en 16,9% van de fruittelers (bijvoorbeeld op daken van bedrijfsruimtes of waterbassins). Boomkwekers sluiten de rij met 14,7%.

Bron: Boervindt

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image