Energy Shift spreekt op 18 juni op het Achter de Meter event in Barneveld
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
Sloetjes zonnepanelen dak
14 maart 2024

De vraag naar zonnepanelen blijft stijgen na het besluit over de salderingsregeling

De vraag naar zonnepanelen blijft enorm stijgen sinds het recente besluit over de salderingsregeling. Installateurs van zonnepanelen geven dit aan op basis van het aantal aangevraagde offertes.

Sloetjes zonnepanelen dak

De vraag naar zonnepanelen blijft enorm stijgen sinds het recente besluit over de salderingsregeling. Installateurs van zonnepanelen geven dit aan op basis van het aantal aangevraagde offertes. De Eerste Kamer heeft namelijk recent besloten om de salderingsregeling aan te houden. Hierdoor grijpen veel particulieren en bedrijven de kans om te investeren in zonnepanelen, wat resulteert in een geschatte toename van 10 tot 50 procent. De vraag naar zonnepanelen blijft dus nog steeds enorm groot.

Salderen stopt

Waarom wordt salderen afgeschaft? Zal een belangrijke vraag zijn die bij veel mensen door het hoofd is gegaan nadat het wetsvoorstel op tafel werd gelegd. Demissionair minister Jetten diende een wetsvoorstel in voor Klimaat en Energie om de salderingsregeling voor kleinverbruikers te stoppen. Het kabinet wilde de salderingsregeling vanaf 2025 tot 2032 rustig afbouwen tot 0%. De Eerste Kamer heeft tegen het wetsvoorstel gestemd, waardoor de salderingsregeling niet verworpen zal worden. Er kan tot nu toe dus nog gewoon gesaldeerd worden en salderen stop dus niet.

Maar wat zou er gebeuren als dit wetsvoorstel wel door was gegaan en salderen stopt? Er zou dan worden overgestapt naar een nieuwe regeling genaamd de ‘terugleversubsidie’. Uw ontvangt bij deze regeling een subsidie per kilowattuur voor de elektriciteit die u terug levert aan het net. Dit komt in plaats van de verrekening met afgenomen elektriciteit.

Wil u meer weten over salderen en waarom het wetsvoorstel van de baan is? Lees dan ons informatieve artikel: Afbouw salderingsregeling is van de baan, wat zijn de gevolgen?

Electriciteitsnet uitbreiden

Het is zeer belangrijk om het elektriciteitsnet te verzwaren en uit te breiden. Dit moet gebeuren om het aantal uitvallende omvormers, veroorzaakt door te hoge spanning, op het steeds vollere laagspanningsnet te verminderen. Consumenten worden daarbij opgeroepen om hun zelf opgewekte zonnestroom maximaal in te zetten voor eigen gebruik. Dit kan ertoe leiden dat het stroomnet, vooral op zonnige dagen, steeds meer belast wordt. Dit kan er eventueel voor zorgen dat de omvormers voor een korte tijd worden uitgeschakeld.

Slim verduurzamen met Energy Shift!

Heb jij ook interesse in zonnepanelen of een accu voor slim energiemanagement? Dan bent u bij Energy Shift, zowel als MKB-bedrijf als een bedrijf in de agrarische sector, aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Update: Salderen stop: besluit nieuw kabinet.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image