Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
15 november 2016

Voor 11,5 miljard aangevraagd in laatste ronde SDE+ 2016

In de tweede en laatste ronde van de SDE+ 2016...

In de tweede en laatste ronde van de SDE+ 2016 is voor in totaal 11,5 miljard euro aan subsidie aangevraagd. Er is echter maar 5 miljard euro aan subsidie beschikbaar. 

Volgens Henk Kamp is het groot aantal aanvragen voor de SDE+ een goed teken. “Het duidt er op dat er voldoende projecten zijn om de energietransitie door te zetten. Hiermee blijven ook de afspraken uit het Energieakkoord van 14 procent hernieuwbare energie in 2020 en 16 procent in 2023 binnen bereik.”

Het ministerie stimuleert via de SDE+ de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening om zo de overgang naar een CO2-arme samenleving te kunnen maken. Investeren in een duurzame samenleving is goed voor het milieu, het maakt Nederland minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en het zorgt voor nieuwe economische kansen.

Van de in totaal 4.726 aanvragen dit najaar zijn er 4.458 aanvragen voor zonprojecten binnengekomen. Zonnepanelen projecten zijn dus ongekend populair. Verder zijn er nog aanvragen ingediend voor geothermie, wind op land, waterkacht, biomassa warmte en bij- en meestook van biomassa.

De SDE+ subsidie wordt over een periode van maximaal 15 jaar uitbetaald en start op het moment dat het project operationeel is en energie levert. Wat het budget voor 2017 zal zijn, wordt dit jaar nog bekend gemaakt.

Bron: Nieuwe Oogst

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image