Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
26 april 2022

Subsidiekraan van 13 miljard gaat binnenkort open

Met de SDE++ stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie. Er is dit jaar maar liefst 13 miljard euro beschikbaar!

Met de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) stimuleert de overheid duurzame energieproductie en CO2-reductie. Er is dit jaar maar liefst 13 miljard euro beschikbaar.

Zonnepanelen

Een van de CO2-verminderende technieken waar de subsidie voor bedoeld is, zijn zonnepanelen. Ondernemers met veel dakoppervlak komen in aanmerking voor een subsidie van gegarandeerd 15 jaar lang.

Verdien geld dankzij subsidie

De RVO rekent uit hoeveel CO2-uitstoot wordt vermeden bij het gebruik van zonnepanelen. Via de SDE++ subsidie ontvangt een ondernemer met zonnepanelen vervolgens een vast bedrag per opgewekte kilowattuur (kWh) zonne-energie. 15 jaar lang.

Dat betekent voor een ondernemer een interessante extra inkomstenbron, buiten de grillen van de markt om. “Een extra poot onder mijn bedrijf,” zoals agrarisch ondernemer Teus de Jong zegt. Hij heeft meer dan 3.000 zonnepanelen op de daken van zijn stallen.

Een ondernemer met zonnepanelen (1) bespaart geld omdat hij zelf stroom opwekt; (2) ontvangt vergoeding voor de stroom die hij niet zelf verbruikt en het net opstuurt; (3) ontvangt 15 jaar lang subsidie per opgewekte kWh. Zie hier een aantal rekenvoorbeelden van kosten en baten.

Voorwaarden

Het aanvragen van subsidie is gratis. De ondernemer zit nergens aan vast. Zelfs als een ondernemer subsidie krijgt toegewezen, heeft hij afhankelijk van de grootte twee tot drie jaar om een zonnepaneleninstallatie te plaatsen. Pas daarna vervalt het recht op de subsidie.

Om subsidie te kunnen krijgen is een grootverbruikersaansluiting verplicht. Dit is een aansluiting groter dan 3 x 80 Ampère. Ondernemers met een kleinverbruikersaansluiting kunnen wel subsidie aanvragen, maar bij het plaatsen van de zonnepanelen moet de aansluiting verzwaard worden naar een grootverbruikersaansluiting.

Ook is het sinds 2022 verplicht om aan te tonen dat de dakconstructie sterk genoeg is om een eventuele zonnepaneleninstallatie te kunnen dragen.

Subsidie aanvragen

Subsidie aanvragen kan vanaf 28 juni tot en met 6 oktober 2022. Het maakt wel uit wanneer en hoeveel subsidie u aanvraagt. Hoe eerder de aanvraag binnenkomt en hoe lager het subsidiebedrag, des te meer kans de aanvraag maakt.

Wij helpen ondernemers en vragen de SDE++ subsidie gratis voor hen aan. Daarbij nemen we het hele proces uit handen.

Meer weten over SDE++ subsidie? Klik hier

Contact opnemen om gratis subsidie aan te vragen? Klik daarvoor hier

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image