Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
26 april 2024

Slimmer met stroom omgaan

Nederlandse bedrijven verbruiken steeds meer energie. We gebruiken steeds minder fossiele grondstoffen (zoals gas en diesel) en steeds meer stroom. Maar wat als je die stroom niet meer van het net kunt halen?

Nederlandse bedrijven verbruiken steeds meer energie. We gebruiken steeds minder fossiele grondstoffen (zoals gas en diesel) en steeds meer stroom. Maar wat als u die stroom niet meer van het net kunt halen? Of als u geconfronteerd wordt met torenhoge energiekosten door de sterk wisselende prijzen? Energy Shift biedt de oplossing: slimmer met stroom omgaan.

Energiemanagementsystemen

Energy Shift is een grote speler in de duurzame energiemarkt. Met onze energiemanagementsystemen(EMS), batterijen en zonnepanelen verminderen we de kwetsbaarheid van bedrijven. Het EMS-systeem is het brein achter het energienetwerk van een bedrijf. Het systeem bepaalt op basis van de huidige stroomprijzen, weersvoorspellingen, en verwachte stroomprijzen, wanneer u het beste stroom kunt opslaan, ontladen, inkopen of verkopen.

Door stroom op te slaan in een door middel van een energiemanagementsysteem (EMS) kunt u onafhankelijk van het net zijn. U gebruikt dus alleen uw zelfopgewekte energie wanneer u deze nodig heeft. Daarnaast kunt u op gunstige tijden uw overschot aan stroom verkopen aan het net.

Stroomprijzen

Als de stroomprijs laag is, kunt u stroom van het net halen en deze opslaan in een batterij. Als de stroomprijs weer omhoog kruipt, kunt u de stroom weer terugleveren. Daarnaast heeft u nog de optie om gebruik te maken van natuurlijke energiebuffers zoals een vriescel. Het EMS laat de temperatuur dalen bij een lage stroomprijs en zet de koeling tijdelijk uit bij een hoge stroomprijs.

Maar levert dit wel wat op? In 2023 steeg het aantal uren dat er een negatieve stroomprijs was, erg veel. Er is een duidelijke stijging te zien tussen positieve en negatieve energieprijzen. Volgens Theo Hartgers, directeur van Energy Shift, is de terugverdientijd van een batterij momenteel rond de 5 tot 8 jaar. 

Meer weten over stroomprijzen? Lees dan ons artikel: Verwachtingen en mogelijke oplossingen voor de negatieve stroomuren.

Ga slimmer met stroom om!

Wilt u ook slimmer met stroom omgaan en uw bedrijf verduurzamen? Energy Shift bespreekt graag met u de mogelijkheden. Neem contact op of plan een gratis adviesgesprek in. 

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image