Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
1 maart 2024

Remt de netcongestie uw bedrijfsgroei? Ontdek de oplossing!

Door het ‘energieheft’ weer in eigen handen te nemen, kunnen ondernemers doorgaan met groeien, ondanks de problemen op het net.

Staat u ook op een wachtlijst voor uitbreiding van uw aansluiting? Op het moment van schrijven staan er volgens Netbeheer Nederland 9.400 ondernemers op de wachtlijst voor afname van elektriciteit, en nog eens 10.000 op de wachtlijst voor teruglevering van elektriciteit.

Veel Nederlandse ondernemers ervaren dus de beperkingen van netcongestie. En steeds vaker staat het de uitbreiding van hun bedrijf of productie in de weg. Het probleem is helder: ondernemers willen meer stroom verbruiken en/of terugleveren dan hun huidige aansluiting of contractwaarde toelaat. De netcongestie vormt een obstakel voor verdere groei.

Sommige ondernemers overwegen zelfs naar het buitenland te verhuizen, waar deze problemen minder prominent aanwezig zijn. Maar wat als er een oplossing is om uw bedrijfsgroei toch te realiseren, ondanks de beperkingen van netcongestie?

De oplossing: zelf energie opwekken met zonnepanelen en opslaan met een accu

Wij begrijpen de uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben en bieden ondernemers een innovatieve oplossing. Door een combinatie van zonnepanelen (PV) en een accu (energieopslag systeem of EOS) neemt u als ondernemer zelf de regie weer in handen. U doorbreekt de beperkingen van netcongestie en geeft u uw bedrijf de mogelijkheid om door te groeien.

Waarom kiezen voor Energy Shift?

1. Technische expertise: Bij Energy Shift hebben we alle technische kennis in huis om deze oplossing te realiseren. We begrijpen de complexiteit van netcongestie en bieden concrete oplossingen.

2. Bewezen oplossing: Tientallen ondernemers in Nederland hebben al ervaren hoe Energy Shift hun netcongestieproblemen heeft opgelost. Ontdek hoe ook uw bedrijf kan profiteren van onze oplossingen.

Bekijk bijvoorbeeld het verhaal van Edwin Mouw uit Ede. Zijn staalbouwbedrijf verbruikte meer stroom dan hij uit het net mocht halen, maar de productie afschakelen was ook geen optie.

3. Neem het heft terug in eigen handen: Door zelf energie te produceren met behulp van zonnepanelen, en deze op te slaan voor toekomstig gebruik, neemt u de regie in eigen handen. Hiermee bent u niet langer afhankelijk van de beperkingen van het elektriciteitsnet.

4. Extra verdienmodel: Wanneer op termijn uw aansluiting of contractwaarde alsnog wordt uitgebreid, kunt u een extra slim energiemanagement systeem aan het systeem toevoegen. Het systeem is dan niet slechts een oplossing voor het netcongestie probleem, maar gaat fungeren als een extra verdienmodel voor uw bedrijf. Door slim met stroom te handelen op de energiemarkt, optimaliseert u uw energieverbruik en maximaliseert u uw winst.


Kortom, laat netcongestie uw bedrijfsgroei niet langer belemmeren. Energy Shift biedt de oplossing die uw bedrijf nodig heeft. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen uw energie-uitdagingen te overwinnen.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image