Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
27 maart 2019

Nieuwe subsidie Flevoland: ‘Van Asbest naar Duurzaam Dak’

In de provincie Flevoland is het vanaf 1 april 2019 weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen na het saneren van een dak met asbest.Met deze subsidie hoopt de provincie twee vliegen in één klap te slaan. Voor 2025 moeten namelijk alle daken van woningen, bedrijven en (overheids-)instellingen asbestvrij zijn.

In de provincie Flevoland is het vanaf 1 april 2019 weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen na het saneren van een dak met asbest.

Met deze subsidie hoopt de provincie twee vliegen in één klap te slaan. Voor 2025 moeten namelijk alle daken van woningen, bedrijven en (overheids-)instellingen asbestvrij zijn. In Flevoland zijn er ongeveer 10 duizend panden die mogelijk nog asbest bevatten. Tegelijkertijd wil de provincie de opwek van duurzame energie stimuleren. Daarom is er nu 1,5 miljoen euro  aan subsidie beschikbaar voor de regeling Van Asbest naar Duurzaam Dak. Deze nieuwe subsidie is een variant op het eerdere ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop‘.

“Deze subsidie helpt mensen die toch al van hun asbestdak af moeten aan meer duurzame energie én verlaagt de energierekening,” zegt gedeputeerde Jop Fackeldey.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor een subsidie is het plaatsen van zonnepanelen in combinatie met saneren de grootste voorwaarde. Hiervoor is een basisbedrag van 500 euro beschikbaar, met daarnaast €6,50 per vierkante meter dakoppervlakte. Voor daken groter dan 250m2 geldt een bedrag van €4,50 per vierkante meter. Wordt er (naast het plaatsen van zonnepanelen) ook isolatie aangebracht op het dak, dan komt er nog €2,- per vierkante meter bij. Er geldt per eigenaar een maximum van €25.000.

Mocht uw dak niet geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen, dan mogen de panelen ook op een ander dak geplaatst worden.

Subsidie met terugwerkende kracht

De regeling geldt niet alleen voor gebouwen die nog gesaneerd moeten worden. Alle gebouwen die na 1 januari 2016 gesaneerd zijn komen in aanmerking. Als u alsnog zonnepanelen (met eventueel isolatie) wil laten plaatsen, dan kunt u ook subsidie aanvragen. De subsidie kunt u vanaf 1 april 2019 aanvragen via het loket van de provincie Flevoland.

Vertrouwd agrarisch

Zonnepanelen op het dak is gespecialiseerd in zonnepanelen installaties in de agrarische sector. Wij voeren het volledige traject van asbestsanering, dakvervanging en installatie van zonnepanelen voor u uit. Voor het verwijderen van asbest en dakvervanging werken wij samen met Middendorp Montage uit Kootwijkerbroek. Zo heeft u één aanspreekpunt en voorkomt u dat verschillende leveranciers naar elkaar gaan wijzen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan.

Online Calculator

Wilt u eenvoudig en snel berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en wat u zelf kunt opwekken aan energie? Vul dan gratis en vrijblijvend onze Online Calculator in.

Bron: flevoland.nl

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image