Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
15 december 2016

Motie tot continuering of verbetering salderingsregeling aangenomen

Deze week heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin minister...

Deze week heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin minister Kamp wordt gevraagd om de salderingsregeling voor zonne-energie te continueren of te verbeteren.

Dit is goed nieuws voor zonnepanelenbezitters en voor mensen die zonnepanelen willen aanschaffen. Het geeft aan dat er een breed draagvlak is voor een continuering van de salderingsregeling. De afgelopen tijd was er onzekerheid over het voortbestaan van de salderingsregeling. Het doel van deze motie is dat mensen die zonnepanelen op hun huis of bedrijf willen meer investeringszekerheid krijgen. De motie werd ingediend door Jan Vos (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (Groenlinks). Er werd onder meer door de volgende partijen voor de motie gestemd: VVD, D66, SP, SGP en de indieners PvdA en Groenlinks. Tegenstemmer was onder andere de PVV.

Minister Kamp startte onverwacht afgelopen oktober al met de evaluatie van de salderingsregeling. De evaluatie moet dit jaar nog voltooid worden en de minister heeft toegezegd het evaluatierapport nog voor het kerstreces naar de kamer te sturen. Met deze motie wordt minister Kamp gevraagd om de salderingsregeling te continueren of te verbeteren gedurende de periode van het Energieakkoord (tot 2023).

Bron: Solar Magazine

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image