Energy Shift spreekt op 18 juni op het Achter de Meter event in Barneveld
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
Veld met zonnepanelen
15 december 2016

Motie tot continuering of verbetering salderingsregeling aangenomen

Deze week heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin minister Kamp wordt gevraagd om de salderingsregeling voor zonne-energie te continueren of te verbeteren. Dit is goed nieuws voor zonnepanelenbezitters en voor mensen die zonnepanelen willen aanschaffen.

Veld met zonnepanelen

Deze week heeft de Tweede Kamer een motie aangenomen waarin minister Kamp wordt gevraagd om de salderingsregeling voor zonne-energie te continueren of te verbeteren.

Dit is goed nieuws voor zonnepanelenbezitters en voor mensen die zonnepanelen willen aanschaffen. Het geeft aan dat er een breed draagvlak is voor een continuering van salderen. De afgelopen tijd was er onzekerheid over het voortbestaan van de salderingsregeling. Het doel van deze motie is dat mensen die zonnepanelen op hun huis of bedrijf willen meer investeringszekerheid krijgen. De motie werd ingediend door Jan Vos (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (Groenlinks). Er werd onder meer door de volgende partijen voor de motie gestemd: VVD, D66, SP, SGP en de indieners PvdA en Groenlinks. Tegenstemmer was onder andere de PVV.

Evaluatie salderingsregeling

Minister Kamp startte onverwacht afgelopen oktober al met de evaluatie van de salderingsregeling. De evaluatie moet dit jaar nog voltooid worden en de minister heeft toegezegd het evaluatierapport nog voor het kerstreces naar de kamer te sturen. Met deze motie wordt minister Kamp gevraagd om de salderingsregeling te continueren of te verbeteren gedurende de periode van het Energieakkoord (tot 2023).

Wilt u meer weten over subsidies zoals de salderingsregeling? Lees dan ons artikel: Subsidie zonnepanelen zakelijk.

Verduurzaam uw bedrijf!

Heeft u interesse om te verduurzamen met uw bedrijf en een steentje bij te dragen aan een groener en schoner Nederland? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij nemen graag u probleem en lasten uit handen en regelen het gehele proces van subsidie, advies tot installatie. Doormiddel van zonnepanelen en/of een energieopslagsysteem (accu) produceert en verbruikt u uw eigen energie. Klikt dit goed voor u? Neem dan eenvoudig contact met ons op via de website of plan een gratis adviesgesprek in. Daarnaast kunt u gebruikmaken van onze gratis zonnepanelen-calculator en onze gratis accu-calculator.

Bron: Solar Magazine

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image