Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
Landbouw tractor op land
20 september 2017

Jonge landbouwersregeling weer open in december

In december gaat de jonge landbouwersregeling opnieuw open. De regeling is aangepast op basis van de uitkomsten van de enquêtes van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) onder jonge boeren en tuinders.

Landbouw tractor op land

In december gaat de jonge landbouwersregeling opnieuw open. De regeling is aangepast op basis van de uitkomsten van de enquêtes van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) onder jonge boeren en tuinders. Eind oktober worden de publicaties, en daarmee duidelijkheid over de investeringsmogelijkheden, in alle provincies verwacht.

De subsidieregeling: jonge landbouwersregeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) en loopt via de provincies. De regeling moet boeren aanzetten om investeringen te doen die hun bedrijf toekomstbestendiger maken. Duurzame investeringen krijgen hierbij voorrang. De regeling wordt landelijk voorbereid, maar uiteindelijk beslissen de provincies afzonderlijk van elkaar in welke vorm de regeling precies uitgerold wordt.

Wilt u meer weten over subsidies? Lees dan ons artikel: Subsidie zonnepanelen zakelijk.

Duidelijkheid jonge landbouwersregeling

De openstellingen in maart en december 2016 kregen veel kritiek vanuit de NAJK. 70% van de respondenten kon uit de beschikbare mogelijkheden geen geschikte investering vinden. Ook vielen er investeringen af omdat niet kon worden voldaan aan het minimale investeringsbedrag.

NAJK heeft de provincies opgeroepen zo spoedig mogelijk met duidelijkheid over de exacte invulling en voorwaarden te komen. Ook verzoekt de NAJK de provincies de volledige voorgestelde lijst op te nemen om een brede doelgroep jonge boeren en tuinders te bereiken.  Het is de werkgroep al gelukt om het minimale investeringsbedrag per investering te laten vervallen. Hierdoor kunnen ook de kleinere investeringen in aanmerking komen voor een subsidie.

Wilt u meer weten over de jonge landbouwersregeling? Lees dan ons artikel: Opnieuw jonge landbouwregeling in Flevoland.

Profiteren van subsidies

Wilt u ook profiteren van de voor u mogelijke subsidies of wilt u hier advies over? Wij adviseren u graag en kijken naar de mogelijkheden. Door onze duurzame installaties (zonnepanelen en accu’s) verduurzaamt u eenvoudig uw bedrijf. Neem vrijblijvend contact met ons op of plan een gratis adviesgesprek in. Daarnaast kunt u de zonnepanelen-calculator en de accu-calculator via onze website gebruiken!

Bron: Melkvee bedrijf

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
bob energy shift
Footer Image