Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
20 september 2017

Jonge landbouwersregeling weer open in december

In december gaat de jonge landbouwersregeling opnieuw open. De regeling...

In december gaat de jonge landbouwersregeling opnieuw open. De regeling is aangepast op basis van de uitkomsten van de enquêtes van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) onder jonge boeren en tuinders. Eind oktober worden de publicaties, en daarmee duidelijkheid over de investeringsmogelijkheden, in alle provincies verwacht.

De subsidieregeling is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) en loopt via de provincies. De regeling moet boeren aanzetten om investeringen te doen die hun bedrijf toekomstbestendiger maken. Duurzame investeringen krijgen hierbij voorrang. De regeling wordt landelijk voorbereid, maar uiteindelijk beslissen de provincies afzonderlijk van elkaar in welke vorm de regeling precies uitgerold wordt.

De openstellingen in maart en december 2016 kregen veel kritiek vanuit de NAJK. 70% van de respondenten kon uit de beschikbare mogelijkheden geen geschikte investering vinden. Ook vielen er investeringen af omdat niet kon worden voldaan aan het minimale investeringsbedrag.

NAJK heeft de provincies opgeroepen zo spoedig mogelijk met duidelijkheid over de exacte invulling en voorwaarden te komen. Ook verzoekt de NAJK de provincies de volledige voorgestelde lijst op te nemen om een brede doelgroep jonge boeren en tuinders te bereiken.  Het is de werkgroep al gelukt om het minimale investeringsbedrag per investering te laten vervallen. Hierdoor kunnen ook de kleinere investeringen in aanmerking komen voor een subsidie.

Bron: www.melkveebedrijf.nl

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image