Energy Shift spreekt op 18 juni op het Achter de Meter event in Barneveld
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
20 mei 2015

Grootste zonnepanelenproject van Barneveld

Het dak van vmbo-school De Meerwaarde in Barneveld wordt volgende maand voorzien van 1190 zonnepanelen. Het gaat om het grootste zonnepanelenproject van Barneveld, stelt Theo Hartgers van ‘Zonnepanelen op het dak’.

BARNEVELD Het dak van vmbo-school De Meerwaarde in Barneveld wordt volgende maand voorzien van 1190 zonnepanelen. Het gaat om het grootste zonnepanelenproject van Barneveld, stelt Theo Hartgers van ‘Zonnepanelen op het dak’. De installatie kan 255.000 kWh per jaar opwekken. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van 75 huishoudens”.

De contracten zijn dinsdag getekend. Schooldirecteur Kees Heek: Het past helemaal bij onze school. We zitten hier in een modern gebouw en hebben te maken met moderne techniek. Daar hoort zonne-energie gewoon bij. We gaan dit project dan ook gebruiken als leermiddel, zodat leerlingen de werking van zonnepanelen kunnen bekijken. Zo werken we aan een duurzame toekomst, voor de school, maar zeker ook voor de leerlingen. We lopen met dit project ook vooruit op de energievisie van de gemeente Barneveld.”

DE INSTALLATIE

De installatie start in juni zodat de school al halverwege juli van dit jaar kan profiteren van zonne-energie, aldus Theo Hartgers. Wij zijn zeer vereerd dat wij deze opdracht mogen uitvoeren. In het algemeen werken wij met name voor de agrarische sector waar we ook grote projecten realiseren. Ons grootste project daar is een installatie met 2200 panelen. Dat wij nu ons expertise kunnen laten zien bij deze school is bijzonder.

Het wordt een prachtig voorbeeldproject en het is echt een eer om zoiets lokaal te kunnen waarmaken. De school heeft een plat dak, zodat er van buiten niet zoveel te zien is van de zonnepanelen. Maar binnen zal de school het des te meer merken, met name in de kosten van de energievoorziening.”

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image