Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
11 maart 2022

Last van stijgende energieprijzen? Wek zelf energie op!

Zowel consumenten als bedrijven gaan de stijgende energieprijzen merken in de portemonnee. Wat kan je doen?

De energieprijzen zijn enorm gestegen. Zowel consumenten als bedrijven gaan dat merken in de portemonnee. Wat kan je doen?

Prijsstijging aardgas

De stijging van de gasprijs heeft meerdere oorzaken, zoals veel kou, slecht gevulde voorraden en het herstel van de economie na de coronacrisis. Ook internationale ontwikkelingen spelen een rol: Azië neemt steeds meer gas af, er is onzekerheid over een nieuw leiding en natuurlijk grote onzekerheid over het aanbod en de prijsontwikkelingen in verband met de oorlog van Rusland.

Prijsstijging stroom

In Nederland wekken we de meeste stroom op met gascentrales. Als het stroomverbruik stijgt en er niet veel wind en zon is, dan hebben centrales dus veel gas nodig. Gas is nu erg duur, en dat wordt doorberekend in de prijs die jij voor stroom betaalt.

Wat kan je doen?

De beste manier om geld te besparen is minder energie inkopen. Daarom is investeren in zonnepanelen misschien wel de slimste oplossing. Je gebruikt je eigen opgewekte stroom, dus je wordt onafhankelijker van het net. Zo heb je direct minder last van stijgende prijzen.

Hoe verdien ik geld met zonnepanelen?

Zonnepanelen produceren energie. Deze energie kan je direct in het bedrijf gebruiken. Al jouw opgewekte energie die je niet zelf verbruikt gaat het net op. Daarvoor krijg je een vergoeding. De overheid stimuleert bedrijven om te investeren in zonnepanelen. Daarom zijn er interessante belastingvoordelen en subsidies in het leven geroepen.

Advies voor uw situatie

Ondernemers die op zoek zijn naar persoonlijk advies kunnen bij ons terecht. Wij zijn specialist in duurzame verdienmodellen voor agrarische ondernemers in Nederland. Met meer dan 800 grote projecten en veel referenties van agrariërs door heel Nederland.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
bob energy shift
Footer Image