vanaf 2021 is er ook SDE++-subsidie voor pvt-panelen:
Wek met één oplossing tegelijkertijd duurzame zonne-energie en zonnewarmte op!

Een PVT-paneel is een combinatie van standaard zonnepaneel (PV) met aan de achterkant een thermische collector (T). U kunt dus op hetzelfde dakoppervlak tegelijkertijd duurzame zonne-energie én zonnewarmte opwekken.

pvt-panelen

Voordelen PVT-paneel

Een zonnepaneel warmt op door de zon. De collectoren aan de achterkant van het PVT-paneel onttrekken warmte van het paneel (en uit de buitenlucht). Deze warmte dient als bron voor een warmtepomp. Door zelf warmte op te wekken, bespaart u op aardgas. Bovendien koelt het paneel af, waardoor het rendement op zonne-energie toeneemt. De besparing van een PVT-installatie kan daardoor behoorlijk hoger liggen ten opzichte van gewone zonnepanelen.‍

SDE++-subsidie

Voor deze innovatieve oplossing is vanaf 2021 ook SDE++-subsidie beschikbaar. U bespaart met het opwekken van duurzame warmte namelijk aardgas, en dat wil de overheid stimuleren.  De eerste mogelijkheid om subsidie aan te vragen is open van 5 oktober tot en met 11 november 2021. Er is in totaal 5 miljard euro beschikbaar. Nadat een subsidie-beschikking is toegekend, heeft u vier jaar de tijd om PVT-panelen te installeren.

Meer informatie over SDE++

Verdienmodel

Ons doel is Nederlandse agrariërs helpen aan interessante verdienmodellen met duurzame investeringen. De exacte randvoorwaarden van deze nieuwe subsidie-categorie zijn nog niet bekend, maar dit is hét moment om subsidie aan te vragen. Subsidie aanvragen is altijd gratis en vrijblijvend. Wordt uw aanvraag toegekend, dan gaan we met u om tafel om te berekenen wat voor u de meest interessante investering is. Een belangrijke voorwaarde om een investering in PVT-panelen financieel interessant te maken, is als u een gasverbruik heeft van minimaal 150.000 m3 per jaar.

Waarom PVT-panelen?

  • Wek tegelijkertijd zonne-energie en zonne-warmte op
  • Bespaar op de inkoop van elektriciteit & aardgas
  • Duurzame investeringen zijn goed voor het milieu & voor uw portemonnee
  • Gebruik overheidssubsidie om uw bedrijf te groeien
  • Verwerf inkomsten buiten de agrarische sector om

Waarom subsidie aanvragen?

  • Subsidie aanvragen is gratis en vrijblijvend
  • Een subsidiebeschikking is vier jaar geldig
  • SDE++ subsidie staat garant voor 15 jaar subsidie-inkomsten

Zet de eerste stap op weg naar volledig los van het net

Ben u geïnteresseerd, wilt u meer weten of wilt u dat wij geheel vrijblijvend subsidie voor u aanvragen? Vul onderstaand formulier in, dan nemen wij binnenkort contact met u op.

Ja, ik ben geïnteresseerd in een SDE++ subsidie voor PVT-panelen
Bedankt voor uw interesse. Het formulier is succesvol verzonden. Wij nemen binnenkort contact met u op.
Er is iets fout gegaan. Controleer of u alle (verplichte) velden heeft ingevuld en probeer het nogmaals.
Zet de eerste stap op weg naar volledig los zijn van het gas- en electriciteitsnetwerk.
De toekomst van uw bedrijf begint bij de keuzes die u vandaag maakt. Wilt u weten hoe u in de toekomst een hoger rendement kunt halen uit de door u duurzaam opgewekte energie? Laat ons dan met u meedenken en maak van duurzame investeringen interessante verdienmodellen.
Ja, vertel me meer