Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
22 oktober 2019

Zonnepanelen op het dak wint voor de derde keer FD Gazellen Award

Zonnepanelen op het dak heeft voor de derde keer de FD Gazellen Award gewonnen. De zonnepanelenspecialist uit Barneveld behoort hiermee tot één van de 770 snelst groeiende bedrijven van Nederland van 2019.

Zonnepanelen op het dak heeft voor de derde keer de FD Gazellen Award gewonnen. De zonnepanelenspecialist uit Barneveld behoort hiermee tot één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland van 2019.

De FD Gazellen Awards zijn prijzen die Het Financieele Dagblad uitreikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Daarin kwalificeerden uitsluitend de bedrijven die sneller gaan dan alle andere: niet alleen in omzet, maar óók in personeel en winst.

Award is graadmeter voor economisch klimaat

In 2019 organiseert Het Financieele Dagblad de FD Gazellen voor de zestiende keer. “De ranglijst is een goede graadmeter voor het economische klimaat in Nederland. Alleen bedrijven die de voorgaande drie jaar minimaal 20% in omzet zijn gegroeid én het laatste jaar winstgevend afsluiten, maken namelijk kans op een FD Gazellen Award,” aldus Het Financieele Dagblad.

Financieel Directeur Theo Hartgers en Technisch Directeur Jan Aernoud van Eeken mogen op 14 november in het Theater Orpheus in Apeldoorn de onderscheiding in ontvangst nemen. “Het is een mooie prestatie dat we deze prijs voor de derde keer winnen,” aldus Hartgers. “Het laat zien dat we snel groeien en we een financieel gezond bedrijf zijn. Daar werken we met z’n allen ook hard voor. Tegelijkertijd hebben we nog een hele grote visie voor de toekomst. We gaan er vanuit dat dit niet onze laatste award zal zijn.”

Wereldwijd aanbod hernieuwbare energie groeit komende vijf jaar flink

Eerder deze week berichtte het Internationale Energie Agentschap (IEA) nog dat het aanbod van hernieuwbare energie wereldwijd de komende vijf jaar met de helft zal toenemen (Bron: NU.nl). Zonnepanelen zullen de drijvende kracht achter deze groei zijn. “Hernieuwbare energie is al de op een na grootste bron van energie in de wereld. Maar de inzet ervan moet versnellen als we de langetermijndoelen op het gebied van klimaat, luchtkwaliteit en toegankelijkheid van stroom willen bereiken”, zegt IEA-directeur Fatih Birol.

Prijs zonne-energie daalt snel

De prikkel om zonne-energie te gebruiken zal vanwege de dalende kosten van zonnepanelen steeds groter worden. Zonne-energie zal goed zijn voor 60 procent van de groei, stelt het IEA.

“In veel landen zijn de kosten om zonne-energie op te wekken nu al lager dan de verkoopprijs van stroom. Het IEA voorspelt dat deze kosten tegen 2024 zo’n 35 procent lager zullen zijn. Hierdoor wordt de technologie nog aantrekkelijker en zal die wereldwijd in gebruik genomen worden”, stelt Birol.

Met name bedrijven hebben voordeel

Met name bij ‘gedistribueerde zonne-energie’ wordt er veel groei verwacht. Dat is energie die lokaal wordt opgewekt en verbruikt en waarvan de overschotten terug aan het energienetwerk geleverd worden. In tegenstelling tot wat er vaak gedacht wordt, groeit deze toepassing het snelst bij bedrijven in plaats van bij mensen thuis. Dat komt onder meer door de schaalvoordelen die bedrijven hebben.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image