Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
27 maart 2020

Installatie zonnepanelen gaat ‘volle bak door’

Terwijl de gevolgen van het Coronavirus (COVID-19) sommige sectoren en bedrijven hard treffen, zijn zonnepanelen nog steeds een hot topic. Wat zijn de effecten voor de zonnepanelensector en in hoe verre kunnen zij door?

Terwijl de gevolgen van het Coronavirus (COVID-19) sommige sectoren en bedrijven hard treffen, zijn zonnepanelen nog steeds een hot topic. Wat zijn de effecten voor de zonnepanelensector en in hoe verre kunnen zij door?

We spreken met Jan Aernoud van Eeken, technisch directeur van Zonnepanelen op het dak uit Barneveld. Met ruim 700 grote installaties een van de grootste zonnepanelenspecialisten van Nederland.

“Al onze werkzaamheden gaan gewoon door,” zegt Van Eeken positief. “Dat geldt misschien niet voor elke zonnepaneleninstallateur, maar wij hebben ons zo kunnen organiseren dat binnen de huidige maatregelen alle werkzaamheden door kunnen gaan.”

20 zeecontainers met zonnepanelen onderweg naar Nederland

Met jarenlange ervaring en een snelgroeiend team van professionals is de zonnepanelenspecialist goed voorbereid op de huidige situatie.

“Onze lopende projecten ondervinden bijna geen hinder aan de situatie. Daarnaast hebben we internationaal hele goede contacten met leveranciers. Zo is er op dit moment een lading van 20 zeecontainers vol nieuwe zonnepanelen onderweg naar Nederland. We hebben geen enkel probleem met het leveren van zonnepanelen of omvormers. We hebben de mensen en de materialen, we kunnen volle bak door.”

Maatregelen

“Natuurlijk hebben wij ook maatregelen genomen. Gezondheid heeft de hoogste prioriteit. Veiligheid is in ons werk altijd erg belangrijk, maar in de huidige situatie vraagt dat om wat extra aanpassingen. Bovendien bevindt het overgrote deel van onze klanten zich in de voedselvoorziening. Wij zijn ons bewust van het grote belang van hun dagelijks werk en doen er daarom alles aan om de voedselproductie veilig te houden.”

In een bericht dat Zonnepanelen op het dak deze week naar zijn klanten stuurde, valt te lezen welke maatregelen ze hebben genomen om de werkzaamheden toch voort te kunnen zetten. Zo werken alle medewerkers voornamelijk vanaf huis en mogen werknemers met verkoudheid of koortsklachten absoluut geen bezoek brengen aan klanten.

“Gezondheid heeft de hoogste prioriteit.”

“We houden ons aan de maatregelen die voorgeschreven zijn door het RIVM. Zoals afstand houden, geen handen schudden en niet te veel mensen bij elkaar in één busje of op het dak. We willen graag doorwerken, maar we nemen de maatregelen erg serieus. De situatie rondom COVID-19 verandert per dag, dus dagelijks bepalen we of de genomen maatregelen voldoende zijn en of er nog aanpassingen nodig zijn.”

Positief

Zonnepanelen blijven een hot topic. Het budget voor de voorjaarsronde van SDE+ subsidie werd onlangs nog verdubbeld naar 4 miljard euro, de prijzen van zonnepanelen dalen en de terugverdientijd is zeer gunstig (gemiddeld 6 a 7 jaar) . De duurzame panelen zijn dus een interessante investering voor ondernemers.

Hoe werkt het ook alweer? In het kort: zonnepanelen wekken duurzaam energie op door zonlicht om te zetten in stroom. Bedrijven kunnen die stroom zelf gebruiken (waardoor ze minder of geen stroom hoeven inkopen) en verkopen de niet-verbruikte stroom aan het net.

Met de beschikbare fiscale regelingen en subsidies worden zonnepanelen door de overheid extra interessant gemaakt voor ondernemers. Zo zijn zonnepanelen niet alleen goed voor het milieu, maar is het ook een investering met een hoog financieel rendement.

“We letten goed op, maar we zijn positief over de toekomst,” aldus Van Eeken.

Online Calculator

Wilt u weten of zonnepanelen voor u interessant zijn? Reken het uit met de gratis Online Calculator of vraag vrijblijvend een offerte op.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
bob energy shift
Footer Image