Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
15 september 2015

Goedkope zonnepanelen

Hoewel de toekomst niet te voorspellen is geloven wij dat dit nog maar het begin van de zonnepanelen markt is. Er zijn goedkope zonnepanelen en duurdere, kortom: genoeg te kiezen.

Hoewel de toekomst niet te voorspellen is geloven wij dat dit nog maar het begin van de zonnepanelen markt is. Zonnepanelen zijn de toekomst, zonnepanelen zijn “hot” en iedereen lijkt er verstand van te hebben. De afgelopen jaren zijn er meer en meer bedrijven bijgekomen die iets in zonnepanelen doen. Zelfs IKEA is in de zonnepanelen markt gestapt. Er zijn goedkope zonnepanelen en duurdere, kortom: genoeg te kiezen.

Wij gaan u hier niet overtuigen dat u beter dure zonnepanelen kunt kiezen. Sommigen kiezen voor kwaliteit, sommigen voor prijs. Anderen proberen weer de beste prijs-prestatie te kiezen. Iedereen maakt zijn eigen afweging. In deze blog leggen wij uit hoe wij tegen dit onderwerp aankijken en welke keuzes wij hebben gemaakt.

Kwaliteit zonnepanelen

Vanaf de start van ons bedrijf hebben wij gekozen voor kwaliteit. Wat we doen, doen we goed, dat past bij ons en daar zijn wij trots op. Wij leveren kwaliteit zonnepanelen van Canadian Solar, omvormers van het Zweeds/Zwitserse ABB en al onze zonnepanelen installaties worden op afstand bewaakt met het Duitse Solar-Log systeem. Ook het gereedschap waar wij mee werken, de auto’s waar wij in rijden, de kennis en ervaring van onze mensen, alles is van hoge kwaliteit.

Al bij de start van dit bedrijf was dit doelstelling nummer 1. Vervolgens hebben wij dit nooit losgelaten omdat de resultaten bij onze klanten hoger dan verwacht zijn en het ons gewoon goed bevalt. Natuurlijk is dit ook eigen belang. Als je zonnepanelen installaties de klant meer opleveren dan beloofd, is het lekker werken en hoeven wij nergens van wakker te liggen.

Focus geeft ervaring

Eind 2012 hebben wij het besluit genomen om focus aan te brengen in de markten die wij bedienen. Vanaf dat moment zijn wij gestopt met particulieren en zijn volledig gegaan voor agrariërs en zakelijk. Inmiddels is het grootste deel van onze klanten agrariërs. Agrariërs hebben veel dakoppervlak en kunnen besparen op kosten door met zonnepanelen stroom te gaan produceren.

Zonnepanelen zijn voor agrariërs vooral ook interessant als aftrekpost om minder belasting te betalen. Een boer steekt liever zijn geld in zijn bedrijf dan dat ie het wegbrengt naar de belasting. Investeren in een zonnepanelen installatie is dan ook een logische stap.

Focus vasthouden in dynamische markt zonnepanelen

Naast de focus op de klant en markt hebben wij vanaf de start van ons bedrijf een “één merk beleid” gevoerd. Alleen zonnepanelen van Canadian Solar, alleen omvormers van ABB/Power-One en alleen monitoring van Solar-Log. Deze keuze heeft ons opgeleverd dat wij rechtstreeks inkopen bij onze leveranciers. Inmiddels zijn wij de grootste Canadian Solar installateur van Nederland en zijn wij service partner van ABB/Power-One. Onze kennis van de verschillende onderdelen van zonnepanelen installatie is hierdoor enorm gegroeid en staat op een hoog niveau.

Goedkope zonnepanelen kiezen: bomen en bos

Door het grote aantal aanbieders en de verschillende typen en merken zonnepanelen is het er niet makkelijker op geworden. Veel klanten zien dan ook door de bomen het bos niet meer. Er worden verschillende offertes aangevraagd die in eerste instantie ook nog veel op elkaar lijken. Alle leveranciers leveren een complete installatie en ook nog eens 25 jaar garantie.

Wilt u meer weten over de prijzen van zonnepanelen? Lees dan ons artikel: Wat kost een zonnepaneel?

Goedkope zonnepanelen kiezen: zonnepanelen termen

Alsof het al niet moeilijk genoeg is wordt een klant regelmatig overspoeld met termen als: “mono”, “poly”, “dunne film”, “string omvormer”, “diffuus licht”, “Wp”, “cell efficiency”, “kWh”, “hoofd aansluiting”, “power-optimizers”, “micro-omvormers” … volgt u het nog? Onder dit bombardement van termen en de veelheid van aanbiedingen probeert de klant de aanbieding te kiezen die de beste prijs prestatie verhouding heeft. Daar zit hem juist de moeilijkheid. Hoe goed zonnepanelen gaan presteren is vooraf door de klant niet te bepalen. Dat is dan ook vaak de reden dat kiezen op basis van de prijs met een beetje vertrouwen overblijft.

Goedkope zonnepalen: goedkoop is duurkoop?

goedkope zonnepanelen Daciagoedkope zonnepanelen volvoHet lijkt wel een eeuwige discussie: goedkoop of duur. Is goedkoop perse slecht en is duur altijd beter? Is een Volvo beter dan een Dacia?


Wij houden van KISS, Keep It Stupid en Simpel: maak het niet te moeilijk en te ingewikkeld voor jezelf en de klant. Dagelijks leggen wij de klant uit waarom wij kiezen voor kwaliteit. Kwaliteit die de klant snapt omdat onze keuzes logisch zijn voor zijn omstandigheden. Onze zonnepanelen zijn niet goedkoop maar hebben wel veel test certificaten behaald. Omstandigheden zoals vocht, zout, ammoniak, stof en zand mogen geen invloed op de prestaties hebben. Ook zijn onze omvormers in aanschaf duurder dan nadere merken. Onze omvormers zijn 100% dicht en koelen zonder koelventilatoren. Hierdoor kan zand, stof, vocht en ammoniak niet in de omvormers komen. Al onze zonnepanelen installaties worden door ons op afstand bewaakt op een goede werking. De klant kan zelf via internet of een app of de telefoon zien wat de zonnepanelen opleveren. Veel klanten snappen dat deze keuzes voor kwaliteit de investering in eerste instantie duurder maken.

Onze koers is en blijft: Kwaliteit zonnepanelen installaties

Als wij zien hoeveel klanten de afgelopen jaren voor ons hebben gekozen dan hebben wij geen enkele reden om keuzes voor kwaliteit te heroverwegen. Natuurlijk zijn er ook veel klanten geweest die wij niet duidelijk hebben kunnen maken dat kwaliteit een betere opbrengst en minder gezeur oplevert. Het irritante is dan dat klanten wel vertrouwen in ons hebben maar toch niet voor ons kiezen vanwege een prijsverschil.

Goedkope zonnepanelen of kiezen voor kwaliteit?

Als u ons vraagt wat u de beste keus is: ga voor kwaliteit. Da’s waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Want de vraag blijft: hoe bepaal je wat de kwaliteit is wanneer je door de bomen het bos niet meer ziet? Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om kwaliteit en ervaring boven tafel te krijgen. Het is best goed mogelijk een aantal vragen te stellen die hierbij belangrijk zijn.

Wilt u meer weten over zonnepanelen? Lees dan ons artikel: Zonnepanelen? Zo herkent u kwaliteit.

Vragen bij zonnepanelen offerte:

 • Wordt er een top 5 merk zonnepanelen aangeboden?
 • Is de 25 jaar garantie herverzekerd (bij faillissement)?
 • Top 5 merk omvormer?
 • Wat is de standaard garantie periode van de omvormer 5, 10 of 12 jaar?
 • Hoe lang installeert de aanbieder de merken uit de offerte? Of kiest ie per maand welke de goedkoopste zijn of wat hem meer marge oplevert?
 • Wat is de focus van de installateur. 100% zonnepanelen of ook led-verlichting, zonnecollectoren etc? Focus geeft kennis en ervaring!
 • Wat weet de installateur over de opbrengsten van zijn zonnepanelen installaties? Meten is weten! Worden alle installaties op afstand bewaakt? Kijken alle klanten over de schouder van de installateur mee of niet?

Extra vragen voor agrariërs:

 • Zijn de aangeboden zonnepanelen ammoniak gecertificeerd?
 • Hebben de omvormers koelventilatoren? Koelventilatoren gaan dichtzitten door stof en vuil.
 • Wat is de ervaring van de installateur in het agrarisch bedrijf?
 • Wordt er met de bekabeling rekening gehouden met vee, melkrobots en frequentie gestuurde ventilatoren?
 • Hoe gaat de installateur om met bijvoorbeeld een nood aggregaat?

Kwaliteit, focus en ervaring

Alle bovengenoemde vragen gaan over kwaliteit, focus van de installateur en ervaring in uw markt. Vraagt u het ons? Ga voor kwaliteit, bevraag de aanbieders bovenstaande vragen. U zult merken dat het vertrouwen groeit of juist afneemt. Uiteindelijk gaat het om kwaliteit en vertrouwen wat u hebt in de leverancier.

Bent u geïnteresseerd in zonnepanelen voor uw bedrijf? Neem dan eenvoudig contact op of vraag een gratis adviesgesprek aan. Ook kunt u gebruikmaken van de gratis zonnepanelen calculator op onze website!

Schrijver: Jan Aernoud van Eeken, oprichter en eigenaar Zonnepanelen op het dak BV

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image