Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
9 december 2019

Zonnepanelen? Zo herkent u kwaliteit

Als ondernemer wil je de allerbeste zonnepanelen op je dak. Maar hoe weet je of de kwaliteit goed is? Specialist Jan Aernoud van Eeken, technisch directeur van Zonnepanelen op het dak, weet alles van kwaliteit. In dit artikel legt hij uit hoe je kwaliteit bij zonnepanelen herkent.

Als ondernemer wil je de allerbeste zonnepanelen op je dak. Maar hoe weet je of de kwaliteit goed is? Specialist Jan Aernoud van Eeken, technisch directeur van Zonnepanelen op het dak, weet alles van kwaliteit. Hij bezocht dit jaar meerdere fabrieken in Azië, waar vrijwel alle zonnepanelen worden geproduceerd.

Productieproces is bepalend

Jan Aernoud van Eeken
J.A. van Eeken

De ene fabriek is de andere niet. Bij de productie van zonnepanelen zijn de details doorslaggevend. Een productieomgeving die niet schoon of optimaal is kan net als een klein productiefoutje grote gevolgen hebben voor de kwaliteit van zonnepanelen. Alle topmerken werken met een volautomatisch productieproces en testen de zonnepanelen uitgebreid om kwaliteit te kunnen garanderen.

Zonnepanelen bestaan uit twee lagen silicium (gesmolten zand). Met behulp van speciaal EVA-folie wekken de producenten elektrische spanning op tussen de lagen. Glasplaten en profielen maken de panelen compleet. Het EVA-folie moet binnen een dag verwerkt worden. Als het langer aan licht wordt blootgesteld, zal het vermogen van de panelen na ongeveer 7 jaar flink dalen.

Kies een ervaren specialist

Er zijn veel aanbieders, maar die leveren niet allemaal dezelfde kwaliteit. Kies zeker bij grote installaties voor een specialist met ervaring in jouw branche, controleer de certificeringen en vraag naar het merk zonnepanelen waarmee het bedrijf werkt. Twijfels? Informeer ook eens bij je bank: alleen projecten van betrouwbare bedrijven en leveranciers zijn financierbaar.

Haal met de juiste omvormers het maximale rendement uit de panelen

Omvormers zetten de opgewekte energie om in wisselstroom. Bij centrale omvormers vormen de panelen een serie en wordt de opbrengst van de zonnepanelen bepaald door het zwakste zonnepaneel. Dat is bijvoorbeeld nadelig bij vervuiling of schaduw.

Steeds meer ondernemers kiezen – mede op advies van verzekeraars – voor een installatie met zogeheten Power Optimizers. Dit zijn intelligente kastjes die het maximale rendement uit elk afzonderlijke paneel halen en automatisch uitschakelen bij een brand.

Kwaliteit in de meterkast

Bij grote installaties, zoals we die geregeld installeren bij agrarische bedrijven, moet er ook in de meterkast veel gebeuren. De lat ligt hoog, want de veiligheid en het welzijn van mens en dier staan voorop. De installaties moeten bovendien voldoen aan strenge eisen van verzekeraars. Kwaliteit zie je ook terug in de meterkast. Gebruik je bijvoorbeeld kabels die net aan de norm voldoen? Of neem je toch de iets dikkere exemplaren? Echte specialisten kiezen voor de allerbeste kabels en apparatuur en leggen alles netjes aan. Dus geen spaghetti aan kabels.

Recyclebare zonnepanelen

Bij Zonnepanelen op het dak geven we 25 jaar garantie op onze zonnepanelen. Daarna kun je er nog jarenlang plezier van hebben, maar neemt het vermogen langzaam af. Als je de zonnepanelen vervangt, kun je de oude exemplaren kosteloos aan ons teruggeven. We werken samen met Stichting OPEN, een organisatie die de panelen recyclet. Een duurzame oplossing voor een duurzaam product.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image