Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
2 november 2016

Asbest eraf, zonnepanelen erop in hele land gesloten

De subsidieregeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop' is in het hele land gesloten. Afgelopen maandag was de sluitingsdatum van de provincie Gelderland en Utrecht; de laatste provincies waar de subsidie nog aan te vragen was.

De subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is in het hele land gesloten. Afgelopen maandag was de sluitingsdatum van de provincie Gelderland en Utrecht; de laatste provincies waar de subsidie nog aan te vragen was. Of er een nieuwe subsidieregeling komt voor het verwijderen van asbest en het terugplaatsen van zonnepanelen is nog niet bekend. 

Rijkssubsidie

Wel is er nog de rijkssubsidie ‘Verwijderen asbestdaken’, die vanaf 1 januari 2016 opengesteld is. Ondanks het feit dat het subsidieplafond voor dit jaar al bereikt is, kunnen aanvragen toch gewoon nog worden gedaan. De RVO zet deze automatisch door naar januari 2017. Dan is er weer nieuw budget beschikbaar.

Deze regeling loopt tot en met 31 december 2019 en is aan te vragen binnen een termijn van 6 maanden na het verwijderen van het asbestdak. Aanvragers krijgen € 4,50  per m2 verwijderd asbestdak. Alleen aanvragen met een totaal geïnventariseerd asbestdak van meer dan 35 m2 komen in aanmerking voor subsidie. Er is maximaal € 25.000,- subsidie te verkrijgen per adres.

In tegenstelling tot de subsidieregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is de regeling ‘Verwijderen asbestdaken’ opengesteld voor de hele markt: “particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden”.

Wilt u meer informatie over asbest? Lees dan ons artikel: Ruim helft melkveebedrijven heeft nog asbest.

Neem contact op

Heeft u vragen over uw subsidie of heeft u interesse in zonnepanelen en/of een accu-systeem voor uw bedrijf? Neem dan contact op of plan een gratis avdviesgesprek in. Ook kunt u gebruikmaken van onze gratis zonnepanelen-calculator en gratis accu-calculator.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image