Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
20 juli 2020

6 tips van de specialist voor zonnepanelen op uw bedrijf

Zomervakantie. Tijd voor ontspanning en wellicht ook een moment om eens rustig na te denken over de voordelen van zonnepanelen op het dak van uw (agrarisch) bedrijf. Specialist Jan Aernoud van Eeken helpt u op weg met 6 tips.

Zomervakantie. Tijd voor ontspanning en wellicht ook een moment om eens rustig na te denken over de voordelen van zonnepanelen op het dak van uw (agrarisch) bedrijf. Specialist Jan Aernoud van Eeken helpt u op weg met 6 tips.

1. Subsidie

De landelijke overheid draait 29 september tijdelijk een subsidiekraan (SDE++) van 5 miljard euro open voor ondernemers die minimaal 50 zonnepanelen willen plaatsen. Goed voor het milieu en een interessante businesscase voor uw bedrijf. Wij vragen de subsidie kosteloos voor u aan.

Na installatie ontvangt u 15 jaar lang een subsidie per opgewekte kWh aan zonne-energie. Doordat u zelf energie opwekt, bespaart u bovendien flink op uw energierekening. Verbruikt u niet alle opgewekte groene stroom? Dan verkoopt u het restant aan uw energiebedrijf. Dankzij de subsidie verdient u uw investering doorgaans binnen 7 à 8 jaar terug, terwijl u in totaal 30 tot 40 jaar profiteert van de zonnepanelen (25 jaar opwekgarantie).

Heeft u al een grootverbruikaansluiting (> 80 ampère)  en is op uw dak meer dan 1.000 m2 meter beschikbaar voor zonnepanelen? Dat maakt uw businesscase nóg interessanter.

2. Belastingvoordeel kleinverbruikers

Ook als u een aansluiting tot en met 80 ampère in uw meterkast heeft, kunnen zonnepanelen een zeer aantrekkelijke investering zijn.

Dankzij de Energie-investeringsaftrek (EIA) en de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) wordt de terugverdientijd van uw investering korter. Deze regelingen kunt u toepassen bovenop uw reguliere afschrijving. In totaal is maximaal 73 procent van uw investering in zonnepanelen aftrekbaar.

3. Controleer uw dak

Jarenlang profiteren van je zonnepanelen? Dat kan alleen als uw dak in goede conditie is. Controleer daarom voor de plaatsing altijd de kwaliteit van de dakbedekking en overleg met uw verzekeraar. De eisen op het gebied van (brand)veiligheid zijn steeds strenger. Regeren is vooruitzien.

4. Dakconstructie berekening

Steeds meer verzekeraars en banken stellen eisen aan de dakconstructie. Ik raad daarom altijd aan om een dakconstructie berekening te laten maken door een ingenieursbureau. Veiligheid staat voorop.

5. Kies voor kwaliteit

Topmerken als Canadian Solar werken met een volautomatisch productieproces en testen de zonnepanelen uitgebreid om de kwaliteit te kunnen garanderen. Ze beschikken over allerlei certificeringen en bieden zekerheid over veiligheid en rendement.

6. Onafhankelijke keuring

Ook de kwaliteit van plaatsing is cruciaal. Kies altijd voor een ervaren specialist en laat uw installatie na plaatsing keuren door onafhankelijk keurinstantie (NEN1010 en NEN-EN-IEC 62446). Veel verzekeraars vragen dit.

Bereken uw voordelen

Meer weten over de voordelen van zonnepanelen op uw bedrijf? Ontdek de mogelijkheden en bereken wat u kunt verdienen aan zonnepanelen op het dak, via onze gratis Online Calculator.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image