Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
7 maart 2023

Zonnepanelen: de ideale maatregel voor de energiebesparingsplicht

Nederlandse ondernemers moeten verplicht energiebesparende maatregelen nemen. Zonnepanelen zijn hiervoor een ideale oplossing. In dit artikel lees je waarom.

De Energiebesparingsplicht is een regeling in Nederland die bedrijven verplicht om energie te besparen. Deze regeling geldt voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ gas verbruiken.

Vanaf 1 juli 2023 verandert er het nodige voor Nederlandse ondernemers met betrekking tot de Energiebesparingsplicht. Er komen namelijk strengere regels en er wordt meer gehandhaafd.

Bedrijven die onder deze regeling vallen moeten alle energiebesparende maatregelen nemen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het isoleren van het gebouw, het gebruik van energiezuinige verlichting, of het plaatsen van zonnepanelen.

Erkende maatregelenlijst

Bedrijven uit verschillende branches hebben vaak verschillende mogelijkheden om energie te besparen en daarom kunnen de maatregelen die zij moeten nemen ook verschillen.

Er zijn verschillende erkende maatregelenlijsten beschikbaar voor diverse branches, waarin specifieke maatregelen staan beschreven die bedrijven kunnen nemen om energie te besparen. Dit zijn bijvoorbeeld maatregelen gericht op verlichting, ventilatie, koeling of verwarming.

Zonnepanelen als energiebesparende maatregel

Wat betreft zonnepanelen als energiebesparende maatregel: zonnepanelen zijn voor vrijwel alle branches een geldige maatregel, omdat ze bijdragen aan het opwekken van duurzame energie.

Met de huidige energieprijzen en de huidige kosten van zonnepanelen is het in veel gevallen mogelijk om de investering in zonnepanelen binnen vijf jaar terug te verdienen. Hierbij spelen factoren zoals het energieverbruik van het bedrijf en de beschikbare ruimte voor de installatie van de zonnepanelen natuurlijk een belangrijke rol.

Laat u informeren

Het is belangrijk dat ondernemers zich goed laten informeren over welke maatregelen voor hen het meest effectief en haalbaar zijn, zodat zij kunnen voldoen aan de Energiebesparingsplicht.

Wilt u weten hoeveel energie u zelf kunt opwekken met zonnepanelen? Hoeveel CO2 u daarmee reduceert? Hoeveel zo’n investering u gaat kosten en of u dat binnen vijf jaar terugverdient? Vraag vrijblijvend een offerte aan en een van onze adviseurs neemt graag contact met u op.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image