Energy Shift spreekt op 18 juni op het Achter de Meter event in Barneveld
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
10 november 2015

Volgend jaar 4,5 miljard extra beschikbaar voor SDE+

n 2016 komt er 4,5 miljard euro extra beschikbaar voor de SDE+ regeling. Deze extra impuls voor duurzame projecten is noodzakelijk, omdat anders de energiedoelstellingen niet gehaald worden.

In 2016 komt er 4,5 miljard euro extra beschikbaar voor de SDE+ regeling. Deze extra impuls voor duurzame projecten is noodzakelijk, omdat anders de energiedoelstellingen niet gehaald worden.

EXTRA IMPULS

Minister Kamp van Economische Zaken kondigde dit afgelopen vrijdag aan in een kamerbrief die verscheen bij de publicatie van de Nationale Energieverkenning. In de kamerbrief worden maatregelen genoemd als antwoord op de energieverkenning. De uitbreiding van 3,5 naar 8 miljard euro moet duurzame-energieprojecten, waaronder wind- en zonne-energie een extra impuls geven.

TWEE FASES

De SDE+ regeling 2016 zal er wat anders uit gaan zien. Er zullen twee gefaseerde openstellingen zijn. De eerste ronde opent in maart met een budget van 4 miljard euro. In september volgt de tweede ronde met ook 4 miljard euro. Daarnaast wordt het bij het inschrijven in de vrije categorie mogelijk om een kilowattuurprijs in te dienen tot op tienden van centen. Tot op heden werd dit bedrag afgerond op hele centen. Deze maatregel zal volgens minister Kamp de concurrentie tussen projecten bevorderen en ook garanderen dat de meest efficiënte projecten het gaan halen.

NEDERLAND LOOPT ACHTER

Volgens de Nationale Energieverkenning liggen de energiedoelstellingen binnen handbereik, maar is het nog niet zeker dat ze gehaald worden. Nu loopt Nederland nog achter. Tijdens het opmaken van het energieakkoord was vastgesteld dat het aandeel duurzame energie in 2020 16% moeten zijn, maar bij het huidige beleid zal dit op 12,4% uitkomen. Minister Kamp denkt het aandeel van 16% overigens in 2023 te halen. Europa streeft naar 20% in 2020.

KIES VERSTANDIG, GA VOOR ENERGY SHIFT

Wilt u verduurzamen als bedrijf? Dan bent u bij Energy Shift aan het juiste adres! Neem vrijblijvend contact op of plan een gratis adviesgesprek in bij interesse in zonnepanelen en/of een accu.

Bron: energiebusiness.nl

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image