Energy Shift spreekt op 18 juni op het Achter de Meter event in Barneveld
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
6 juli 2015

Veel meer energiebelasting op elektriciteit dan op gas

Uit een studie van onderzoeksbureau CE Delft blijkt dat consumenten en bedrijven bijna vijf keer zoveel energiebelasting betalen voor het verbruik van elektriciteit als voor gasverbruik.

Uit een studie van onderzoeksbureau CE Delft blijkt dat consumenten en bedrijven bijna vijf keer zoveel energiebelasting betalen voor het verbruik van elektriciteit als voor gasverbruik. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van werkgeversvereniging De Groene Zaak en energiebedrijf Eneco.

Voor een gigajoule betaalt een huishouden 6,72 euro belasting, terwijl voor een gigajoule elektriciteit 33,22 euro betaald moet worden. De hoge energiebelasting zorgt ervoor dat de verduurzaming van de energievoorziening vertraging oploopt. Het overgaan op elektriciteit voor bijvoorbeeld verwarming, warm water of om op te koken, kost een bedrijf of huishouden namelijk meer dan te blijven bij aardgas.

DE WERKGEVERSVERENIGING

De werkgeversvereniging wil graag dat het kabinet het verschil tussen aardgas en elektriciteit opheft bij het opstellen van nieuwe belastingplannen. Het is de bedoeling dat duurzame technieken zoals warmtepompen, zonneboilers, elektrisch rijden en het gebruik van restwarmte financieel aantrekkelijker worden.

NEEM CONTACT OP!

Heeft u interesse in zonnepanelen of een slim energiemanagement-systeem? Neem dan vrijblijvend contact op met Energy Shift of plan een gratis adviesgesprek in!

Bron: nu.nl

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image