Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
16 augustus 2022

Subsidiekraan voor zonnepanelen binnenkort dicht

De SDE++-subsidie is in het leven geroepen om duurzame energieproductie en CO2-reductie te stimuleren. Deze subsidiekraan, die in 2022 maar liefst €13 miljard bedraagt, wordt binnenkort weer dichtgedraaid.

De SDE++-subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie) is in het leven geroepen om duurzame energieproductie en CO2-reductie te stimuleren. Deze subsidiekraan, die in 2022 maar liefst €13 miljard bedraagt, wordt binnenkort weer dichtgedraaid.

Er is namelijk maar beperkte periode om de subsidie aan te vragen. Mis je dat moment, dan is het hopen dat er volgend jaar nog een kans komt, waarbij ondertussen de regels en voorwaarden kunnen zijn aangepast. De subsidiekraan is op 28 juni 2022 opengedraaid en gaat dicht op 6 oktober. Bovendien geldt de regel: ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Ben je geïnteresseerd, doe er dan verstandig aan om niet te lang te wachten met aanvragen van de subsidie.

Zonnepanelen

Een van de CO2-verminderende technieken waar de subsidie voor is bedoeld, zijn zonnepanelen. Agrarische ondernemers met voldoende dakoppervlak komen in aanmerking een gegarandeerd subsidie van 15 jaar lang. Voor een agrarisch ondernemer betekent de subsidie dus een interessante extra inkomstenbron, buiten de grillen van de agrarische sector om. “Een extra poot onder mijn bedrijf,” zoals agrarisch ondernemer Teus de Jong zegt. Hij heeft meer dan 3.000 zonnepanelen op de daken van zijn stallen.

Een ondernemer met zonnepanelen:

  1. Bespaart geld omdat hij zelf stroom opwekt;
  2. Ontvangt vergoeding voor de stroom die hij niet zelf verbruikt en het net opstuurt;
  3. Krijgt 15 jaar lang subsidie per opgewekte kWh.

Op de website van zonnepanelenspecialist Zonnepanelen op het dak ziet u een aantal rekenvoorbeelden van kosten en baten. Het aanvragen van subsidie is gratis. De ondernemer zit nergens aan vast. Zelfs als een ondernemer subsidie krijgt toegewezen, heeft hij afhankelijk van de grootte, twee tot drie jaar om een zonnepaneleninstallatie te plaatsen. Pas daarna vervalt het recht op de subsidie.

Subsidie aanvragen

Wij helpen agrarische ondernemers en vragen de SDE++-subsidie gratis voor hen aan. Daarbij nemen we het hele proces voor de ondernemer uit handen. Directeur Theo Hartgers: “Wij hebben inmiddels met succes voor honderden Nederlandse agrarische ondernemers met succes subsidie aangevraagd.”

Meer weten over SDE++ subsidie? Klik hier
Contact opnemen om gratis subsidie aan te vragen? Klik daarvoor hier

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image