Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
30 juni 2021

ISDE: in mei 700.000 euro subsidie aangevraagd

Er zijn in de maand mei zo'n 100 subsidieaanvragen voor zonnepanelen gedaan binnen de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Er zijn in de maand mei zo’n 100 subsidieaanvragen voor zonnepanelen gedaan binnen de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze aanvragen waren goed voor 700.000 euro aan subsidie.

Ook voor kleine windmolens is er subsidie en in de maand mei werd er voor kleinschalige windturbines 100.000 euro subsidie aangevraagd.

Belangrijke voorwaarde

Zakelijke partijen komen sinds 1 januari van dit jaar in aanmerking voor de subsidie als zij een zonnepanelensysteem van 15 tot 100 kilowattpiek laten installeren. De subsidie voor zonnepanelen bedraagt 125 euro per kilowattpiek vermogen.

Belangrijke voorwaarde voor ISDE-subsidie voor zonnepanelen is dat het netto eigen verbruik op de kleinverbruikersaansluiting minimaal 50.000 kilowattuur is in het jaar voorafgaand aan de subsidieaanvraag en dat de zonnepanelen worden aangesloten op een kleinverbruikersaansluiting met een maximale doorlaatwaarde van 3 x 80 ampère.

Nog 34,6 miljoen euro

Voor windmolens en zonnepanelen zijn tot nu toe 567 aanvragen binnengekomen, zoals blijkt uit onderstaande tabel. Gemeten naar het budget zijn zonnepanelen goed voor 93 procent van de aanvragen. Er is nog 34,6 miljoen euro budget beschikbaar voor de rest van het kalenderjaar.

ISDE

Meer weten over ISDE?

Zonnepanelen op het dak B.V. heeft dankzij jarenlange ervaring alle kennis over subsidies in combinatie met zonnepaneleninstallatie in huis. Wilt u weten welke subsidie voor u het meest interessant is? Kijk dan hier voor een overzicht of neem contact met ons op.

Bron: Solar Magazine

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image