Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
Midden Nederland Hallen dak zonnepanelen
11 maart 2024

Stroomnetwerk blijft komende tien jaar overbelast, duizenden buitenlandse technici vereist

Veel consumenten en bedrijven gaan ondanks miljarden aan investeringen nog tien jaar met tekorten aan stroomsluitingen en verstoringen kampen.

Midden Nederland Hallen dak zonnepanelen

Onlangs verscheen er in het nieuws dat bedrijven met nog zeker tien jaar aan tekorten aan stroomaansluitingen verstoringen te kampen gaan krijgen, ondanks miljarden aan investeringen. Met een tekort aan capaciteit en personeel, is het stroomnetwerk in Nederland overbelast geraakt. 

Investeringen door Alliander stroomnetwerk

Vorig jaar investeerde Alliander maar liefst €1,4 miljard in het onderhouden en uitbreiden van het gas- en elektriciteitsnet. Dit is al de vijfde achtereenvolgende jaar dat Alliander deze investeringen moet doorvoeren. De investering die ze vorig jaar deden was €1,2 miljard, 0,2 miljard minder dat dit jaar. 

Ondanks alle investeringen is het onmogelijk om het tempo van de energietransitie bij te houden. De aanhoudende forse groei van het aantal waterpompen, zonnepanelen, e-boilers en laadpalen maakt het tempo van de energietransitie razendsnel. Daarnaast is een veel voorkomende reden dat bedrijven vaak overstappen van gas naar stroom, terwijl er niet voldoende nieuw netwerk wordt aangelegd.

Energieopslag is de oplossing

Energieopslag is de oplossing voor alle problemen die hierboven worden beschreven. Hierdoor bent u als bedrijf veel minder afhankelijk van het stroomnetwerk, want u slaat eenvoudig u eigen stroom op. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wat dit oplevert? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek bij ons aan!

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
bob energy shift
Footer Image