Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

60.000 eieren per dag

De 60.000 scharreleieren die de kippen van Lagerweij dagelijks leggen, vinden vaak dezelfde dag nog hun weg naar restaurants, winkels en consumenten. Gert-Jan: “Ons bedrijf draait op de korte keten. We vermarkten zoveel mogelijk zelf voor het beste verdienmodel. De tussenhandel is er tussenuit. Zo houden we meer over om te investeren in duurzaamheid.”

 

Zonnepanelen

En dat is fijn, want Gert-Jan wil het liefst zo schoon mogelijk produceren. Daarom heeft hij geïnvesteerd in het opwekken van duurzame energie. Met 1.520 zonnepanelen op het dak wekken ze veel meer stroom op dan dat ze zelf nodig hebben. Het bedrijf is nu energieneutraal en met de SDE++-subsidie hebben ze er gelijk een extra en duurzaam verdienmodel bij.

1.520 zonnepanelen en een 60 KW snellader bij pluimveehouder Gert-Jan Lagerweij

Tanken bij de boer

Al die stroom die over is, kan natuurlijk het net op voor andere gebruikers. “Maar,” zegt Gert-Jan, “we wilden de stroom die we over hebben graag extra verwaarden. We zitten aan een drukke weg waar zo’n zesduizend auto’s per dag langsrijden.”

Daarom hebben ze recent een snellader voor het bedrijf geplaatst. Een flinke, want een snellader met een vermogen van 60kW vind je in deze regio voornamelijk langs snelwegen. En die zijn een stuk duurder. “Elektrische auto’s en motoren komen hier nu groene stroom tanken,” zegt Gert-Jan trots.

“Het is voor hen een mooi alternatief voor de laders langs de snelweg. Je tankt stroom die we zelf hebben opgewekt met zonnepanelen.” En tijdens het laden kunnen mensen lekker een bakje koffie drinken in de boerderijwinkel. Die ligt trouwens vol met heerlijke lokale streekproducten. En vanuit de winkel zie je de duizenden scharrelkippen zo rondlopen in hun grote, overdekte uitloopstal.

Ontzorgd

“Energy Shift heeft ons enorm geholpen en ontzorgd. Voor ons was dat heel erg fijn. Je wilt geen fouten maken en het proces onnodig vertragen. Nu verliep alles heel soepel en konden we snel van start. Wij zijn enorm over Energy Shift te spreken. Het is een fijne partij om mee samen te werken. Ze doen wat ze beloven.”
Gert-Jan Lagerweij

Energy Shift

Energy Shift leverde de zonnepaneleninstallatie, een nieuwe transformator en de snellader. Denk niet alleen het leveren en installeren, maar ook aan het papierwerk, zoals het regelen van subsidie-aanvragen en het contact met netbeheerders.

Bent u zelf geïnteresseerd in een duurzaam verdienmodel voor uw bedrijf? Vraag een gratis adviesgesprek aan, wij gaan graag met u in gesprek om te bekijken wat in uw situatie het meest rendabel is. Zowel voor ons milieu als voor uw portemonnee.

Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image