Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

Armando Dood heeft een maatschap met zijn ouders en zijn vrouw Dorien. Ze hebben 125 melkkoeien en daarnaast jongvee. De piekmomenten van het bedrijf liggen vooral ’s ochtends en ’s avonds: het moment dat de koeien worden gemolken. Dit doen de melkveehouders op de conventionele manier. Vader neemt de ochtendshift voor zijn rekening; Armando melkt de koeien ‘s avonds.

933 zonnepanelen bij melkveehouder Dood in Den Ham

Zuivelcoöperatie

Eerst wilde Dood het dak verhuren aan een zuivelcoöperatie en het door hen laten volleggen met zonnepanelen. Toen Energy Shift hem voorrekende dat hij veel beter zelf kon investeren in een zonnepaneleninstallatie, schrok hij toen hij de berekening zag. “Als dit verhaal klopt, dan moet ik gelijk de zuivelcoöperatie afmailen”, was de reactie van Dood. En dat was wat hij deed.

Het financiële plaatje van Energy Shift kwam precies uit. We hebben een een SDE++-beschikking voor Dood aangevraagd, hierdoor kan hij het overschot aan energie dat hij opwerkt verkopen aan het net.

Eerlijke berekening

“We hadden het eerste jaar direct een goed jaar gedraaid. De berekening die Energy Shift gaf over mijn energieopbrengst is precies overeengekomen. Er zijn me dus geen gouden bergen beloofd.”
armando dood zonnepanelen
Armando Dood

Zo van het dak af

Doordat Armando in de opwek van duurzame energie heeft geïnvesteerd, beïnvloed dit ook zijn aankoopgedrag van nieuwe apparatuur. “Ik neem de overweging mee om te investeren in elektrische apparatuur. Zo heb ik van de zomer een elektrische beregeningspomp aangeschaft. Ideaal dat ik de energie daarvoor gewoon van mijn dak af kan halen.”

 

Verduurzaming

Aan de overkant van de weg staat een insectenhotel met daarbij een bord: ‘Deze boer zet de bloemetjes buiten’. Armando Dood vindt het mooi om als boer een steentje bij te dragen aan de maatschappelijke verduurzaming: “De boer staat niet positief in het daglicht als het om het klimaat gaat. Ik wil toch laten zien dat wij wel degelijk om de natuur geven.”

zonnepanelen den ham dood
zonnepanelen den ham dood
zonnepanelen den ham dood
zonnepanelen den ham dood
zonnepanelen den ham dood
zonnepanelen den ham dood
zonnepanelen den ham dood

Leg de daken vol

Dat hij om de natuur geeft, maakt hij nog extra duidelijk door zijn oproep aan collega’s: “Als je al die zonneparken in de regio ziet denk ik: ‘blijf van de landbouwgrond af’. Wij in de agrarische sector hebben veelal grote daken. Leg eerst de daken vol. Laten we dit oppakken met elkaar.”

 

Houd tijd over

Terwijl de melkveehouder voor zijn koeien zorgde, installeerde Energy Shift de 933 zonnepanelen op zijn dak. Wilt u ook eigen energie opwekken en daarmee een flinke sprong nemen in de verduurzaming van uw bedrijf? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden in uw situatie. Daarbij kijken we naar uw stroomverbruik, uw aansluitingen, de mogelijkheden voor de toekomst, en hoe een verdienmodel met energie er voor u uit kan zien.

Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image