goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee
Wij zijn Energy Shift en wij helpen Nederlandse ondernemers met duurzame verdienmodellen.

We halen het uit de muur en nemen het met ons mee op onze telefoons. Energie is overal. Valt energie weg? Dan heeft dat verregaande gevolgen. De wereld komt — letterlijk — stil te staan.

Op dit moment is een enorme energierevolutie gaande. In het huidige systeem wordt energie gegenereerd op een centraal punt. Vanaf hier loopt het via allerlei netwerken naar de plek waar energie werd gevraagd. Het systeem is inmiddels in transitie; van een centraal naar een decentraal systeem. Tegenwoordig produceren huishoudens en bedrijven zelf de stroom die ze nodig hebben. Op de eindpunten van het net zijn nieuwe productiesystemen gekomen: zon, biogas en wind.

We zitten echter in een spagaat.

De meeste energie gebruiken wij ’s ochtends en ’s avonds. Op het moment dat we duurzame energie produceren — midden op de dag — gebruiken we het nauwelijks. Daarnaast kan het netwerk de huidige energieproductie niet aan. Hierdoor gaan zonnepaneleninstallaties om veiligheidsredenen uit. Het aanbod en de vraag van elektriciteit zijn niet juist op elkaar afgestemd.

Tegelijk zien we andere ontwikkelingen. De vraag naar elektriciteit neemt alsmaar toe. Elektrische auto’s bepalen inmiddels het wegbeeld. Het aantal warmtepompen — die op elektriciteit draaien — groeit enorm. Daarnaast zien we in toenemende mate elektrificatie binnen de landbouw en andere industrieën.

Zon en wind zijn de komende jaren de goedkoopste middelen om energie te produceren. Wat we nu nodig hebben is tijdelijke opslag. Met energieopslag kunnen we de opgewekte energie slim verdelen; vraag en aanbod op elkaar afstemmen.

De kansen voor ondernemers om aan deze verduurzaming te verdienen zijn legio. Het investeren in een verdienmodel binnen de energie, als uitbreiding op het bedrijf, wordt steeds interessanter. Wij zullen ondernemers altijd blijven inspireren met duurzame verdienmodellen. Zo komen we in een mooie cirkel terecht: wordt er meer aan iets verdient, dan gaat de ontwikkeling ervan ook sneller.

Met een investering in zonne-energie investeert u in de toekomst.

Martin Valentijn
Directeur

Waar wij goed in zijn en

Wat wij aanbieden

verdienmodel
Duurzame verdienmodellen
Wij leveren duurzame verdienmodellen. Eerst onderzoeken we samen met u wat in uw situatie een interessante business case is. Pas daarna volgen de materialen.
zonnepaneel
Zonnepanelen
Hier zijn we groot in geworden. Sinds 2011 hebben we bij meer dan 800 Nederlandse ondernemers grote zonnepaneleninstallaties geplaatst.
laadpaal
Laadpalen
Nog even en alle voertuigen rijden emissieloos. Wij zorgen ervoor dat u met een eigen laadpaal de energie van uw dak kunt gebruiken.
subsidie
Hulp bij subsidie-aanvraag
Wij kennen de weg bij de RVO en nutsbedrijven. Graag helpen we uw business case met een interessante SDE++-subsidie. Gratis en vrijblijvend.
accu
Energie-opslag
Met onze accu's geniet u nu en in de toekomst van de voordelen van energie-opslag. Eerst helpen we u graag uitrekenen of de investering in een accu financieel echt interessant voor u is.
smart-grid
Smart grid
Door de vraag naar energie te sturen, kan deze beter op het door u opgewekte energie-aanbod afgestemd worden. Het smart grid maakt daarvoor gebruik van moderne software en technologieën.
Zet de eerste stap op weg naar volledig los zijn van het gas- en electriciteitsnetwerk.
De toekomst van uw bedrijf begint bij de keuzes die u vandaag maakt. Wilt u weten hoe u in de toekomst een hoger rendement kunt halen uit de door u duurzaam opgewekte energie? Laat ons dan met u meedenken en maak van duurzame investeringen interessante verdienmodellen.
Ja, vertel me meer