Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
8 november 2016

Meer subsidie voor asbestverwijdering is noodzakelijk

Er ligt nog zeker veertien miljoen vierkante meter aan asbestplaten...

Er ligt nog zeker veertien miljoen vierkante meter aan asbestplaten op daken in Gelderland. Het meeste asbest moet nog verwijderd worden bij agrariërs en op bedrijfspanden. Dit blijkt uit antwoorden van Gedeputeerde Staten op vragen van de Gelderse VVD-fractie.

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in heel Nederland verboden. De Gelderse VVD-fractie vroeg zich af of dit doel wel gehaald gaat worden. Volgens statenlid Marieke Schriks moet er meer geld beschikbaar komen om mensen die met asbest zitten te ondersteunen. Een oplossing is volgens haar het verlengen van de regeling Asbest eraf, zonnepanelen erop.

Verder eist Schriks een actievere opstelling van de provincie Gelderland richting de regering. Er wordt namelijk in overleg met de staatssecretaris nagedacht over een landelijke oplossing voor het asbestprobleem. Gelderland laat zich in deze vertegenwoordigen door Overijssel. Dat provincie maakt zich er zo wel heel gemakkelijk vanaf volgens het statenlid.

Schriks stelt dat de kosten van asbestsanering te hoog zijn. Veel ondernemers kunnen deze kosten niet opbrengen en dat kan ten koste gaan van de volksgezondheid en de werkgelegenheid. Volgens Schriks is de kans erg groot dat de doelstelling van de overheid om in 2024 asbestvrij te zijn, niet gehaald wordt. De bestaande subsidieregeling is in haar ogen slechts een druppel op de gloeiende plaat. Vooral boeren gaan nog niet over tot actie vanwege de hoge kosten.

Bron: De Stentor

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image