Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
Slimme meter
5 juli 2024

Een nieuwe slimme meter: energiemanagement systeem

Een slimme meter is een digitale energiemeter die wordt gebruikt voor het bepalen van de gebruikte energie per gebruiker. De slimme meter kan zowel op locatie als op afstand worden afgelezen. Voorafgaand aan de slimme meters waren er analoge meters die dezelfde taak vervulden.  Maar wist u dat een energiemanagementsysteem de nieuwste slimme meter is?

Slimme meter

Een slimme meter is een digitale energiemeter die wordt gebruikt voor het bepalen van de gebruikte energie per gebruiker. De slimme meter kan zowel op locatie als op afstand worden afgelezen. Voorafgaand aan de slimme meters waren er analoge meters die dezelfde taak vervulden. 
Maar wist u dat een energiemanagementsysteem de nieuwste slimme meter is?

Aangezien er nu veel stroomproblemen zijn en een energiemanagementsysteem de toekomst en de oplossing is, leggen we je uit welke overeenkomsten er zijn tussen een slimme meter en een energiemanagementsysteem.

Meer weten over energiemanagement? Bekijk dan onze pagina: Slim energiemanagementsysteem.

Hoe werkt een slimme meter: energiemanagementsysteem?

Met een energiemanagentsysteem breidt u uw energiehuishouding uit en haalt u het maximale voordeel uit de opwek en opslag van energie. Dit energiemanagementsysteem kunt u vergelijken met een slimme meter. Dit komt omdat het energiemanagementsysteem ook metingen verricht. De volgende metingen worden uitgevoerd:

  • Verbruik;
  • Prijsvoorspellingen;
  • Actuele prijzen;
  • Weersvoorspellingen;
  • Bepaling van wanneer u energie moet inkopen;
  • Bepaling wanneer u energie moet opslaan;
  • Bepaling wanneer u energie moet verbruiken.

Met een energiemanagementsysteem wordt u niet gehinderd door hoge energieprijzen en netcongestie. Uw bedrijf is hierdoor niet de dupe en u kunt blijven doorgaan met produceren en het verbruiken van energie zonder afhankelijk te zijn van het net. Een energiemanagementsysteem (ook wel S-EMS genoemd), creëert u een aantrekkelijk extra verdienmodel omdat u opgewekte energie kunt verkopen aan het net als de prijzen gunstig zijn. U hoeft hier zelf niets voor te doen.

Bekijk de uitlegvideo over een energiemanagementsysteem.

Wat kost een slimme meter: energiemanagementsysteem?

De kosten voor een slimme meter: energiemanagementsysteem verschillen per bedrijf. Energy Shift optimaliseert uw energie op basis van uw wensen en situatie. Daarbij wordt er gekeken naar de mogelijkheden. Zijn er bijvoorbeeld al zonnepanelen geïnstalleerd op het dak wat al duurzame energie opwekt, of moeten deze nog geplaatst worden? En kunt uw zonnepaneleninstallatie eventueel uitgebreid worden omdat u meer opwek nodig heeft, meer wilt investeren of meer ruimte heeft op uw dak? Deze punten worden allemaal besproken tijdens een gratis adviesgesprek bij Energy Shift.

Op basis van deze punten wordt er een plan opgesteld met een bijpassende offerte. Het is een investering voor uw bedrijf, maar door de lopende netcongestieproblemen en de beschikbare subsidies wordt het steeds aantrekkelijker voor bedrijven om hierin te investeren en is er veel animo voor.

Heeft u nog geen zonnepanelen en wilt u meer informatie? Lees dan ons artikel: Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van onze gratis zonnepanelen-calculator.

Slimme meter: laat u adviseren in duurzame energie!

Wilt u ook verduurzamen met uw bedrijf en een slimme meter aanschaffen? Energy Shift helpt u graag! Neem vrijblijvend contact op, of plan een gratis adviesgesprek in op onze website. Wij staan graag voor u klaar en begeleiden u in het gedurende het gehele proces. Door onze zonnepanelen– en accu-installaties verduurzamen we gemakkelijk uw bedrijf. Maak gebruik van de gratis zonnepanelen-calculator of de gratis accu-calculator om te berekenen wat voor u de mogelijkheden zijn!

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
bob energy shift
Footer Image