Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

Treed in de voetsporen van honderden andere ondernemers en zet samen met Energy Shift de stap naar een duurzamere, onafhankelijke en goedkopere toekomst.

Bent u geïnteresseerd in een accu? Wij helpen u de juiste keuze te maken. Ontdek aan de hand van onze online accu-calculator het meest geschikte systeem voor uw situatie. We adviseren u ook graag over beschikbare subsidies.

Waarom een accu?

Stop inkoop van dure stroom Zon en wind zijn er niet altijd op de momenten dat u elektriciteit nodig hebt. Uw accu biedt de oplossing door duurzame energie op te slaan en te bewaren. Daarmee reduceert of stopt u de inkoop van dure stroom.
Omzeil netproblemen Op het moment dat in Nederland de zon volop schijnt en/of de wind hard waait, ontstaan netproblemen. Bij zonnepaneeleigenaren klappen bijvoorbeeld de omvormers uit, waardoor kostbare energie verloren gaat. Dankzij een accu kan uw zonnepanelen- of windinstallatie gelukkig altijd blijven doen wat het moet doen: energie opwekken.
U bent beheerder Steeds meer ondernemers krijgen te maken met netcongestie, het net raakt overvol. De netbeheerder ziet dan geen mogelijkheid om extra stroom over het net te kunnen transporteren. Accu's maken de weg vrij naar een investering in duurzame energie. U bewaart de opgewekte energie voor eigen gebruik.
Duurzaam verdienmodel De combinatie van een accu met een slim Energie Management Systeem (Smart EMS) komt uw verdienmodel zéér ten goede. Op basis van stroomprijzen, weersverwachtingen en verwachte stroomprijzen, bepaalt het systeem wat de juiste momenten zijn om energie in te kopen, op te slaan, te verbruiken, of te verkopen. Energieprijzen variëren per uur, daar maakt uw systeem slim gebruik van.
Nooit meer last van negatieve stroomprijzen Als de stroomprijs negatief is – dat gebeurt soms als er te veel stroom is – betaalt u geld om uw duurzame energie het net op te sturen. Natuurlijk wilt u dat voorkomen. Een accu slaat deze energie op, of om later zelf te verbruiken, of om aan het net te verkopen als de prijzen weer gunstig zijn. U profiteert juist van negatieve energieprijzen, doordat het slim stroom in- en verkoopt.
Versnel de energietransitie Doordat u energie het net opstuurt als er veel vraag is en van het net afhaalt als er veel aanbod is, helpt u mee om de grote pieken te verkleinen. Daardoor kunnen meer Nederlanders duurzame energie opwekken en worden aangesloten op het net.
accu energieopslag energy shift

Kies voor een veilig opslagsysteem

Onze energieopslag systemen hebben lithium-ion-batterijcellen. Het is de meest veilige soort lithium-ion-techniek die er in de markt is. De batterijcellen kunnen zelfs worden doorboord zonder dat een explosie zal ontstaan. Dankzij het soort Lithium-techniek kunnen ze onmogelijk in de brand vliegen (ze zijn dus veiliger dan de batterijcellen van uw smartphone, tablet, laptop of elektrische fiets).

Standaard in elke accu

Battery management systeem (BMS) Regelt het interne beheer van de batterij-racks. Het beschermt de batterij tegen gebruik buiten zijn veilige werkgebied, het bewaakt de toestand van de batterij, berekent secundaire gegevens, rapporteert die en controleer de omgeving.
Energie-management system (EMS) Bepaalt wanneer een accu aan of uit gaat. Met de upgrade S-EMS bepaalt de accu ook wanneer het stroom inkoopt, verbruikt of juist verkoopt.
Celbalancering Celbalancering verbetert de levensduur en maximaliseert de capaciteit. Zonder balanceren (of herverdeling) stopt het laden of ontladen als een van de batterijcellen vol of leeg is, ook al zijn de andere cellen dat nog niet. En dat beperkt het totaal energieleverend vermogen van het systeem.
Noodstroom-voorziening Hierdoor is een aggregaat niet meer nodig. We adviseren nog wel een aansluiting op het net te houden in het geval van calamiteiten.
Klimaatsysteem Bewaakt de temperatuur zodat het niet te warm of koud wordt om de beste condities voor de batterij te creëren.
Over- en underload beveiliging Een batterijcel mag niet te ver opladen, maar ook niet te ver ontladen. Deze beveiliging houdt in de gaten hoe vol individuele cellen geladen zijn.

Ontdek onze oplossingen

accu kwh energy shift energieopslag
EOS 50 – 150 kWh
EOS 50 – 150 kWh Krachtig genoeg voor een kleine tot middelgrote ondernemer. Ideaal om opgeslagen zonne-energie in de avonduren te verbruiken.
Hoofdaansluiting t/m 3 x 80A Omvormer 24 tot 60 kW
Levensduur 20 jaar Opslagcapaciteit 51,2 – 153 kWh
Ideaal bij jaarverbruik 25.000 – 100.000 kWh
accu 200 kwh energie shift energieopslag
EOS 200 kWh
EOS 200 kWh Een prachtige alles-in-één-oplossing: batterijcellen, omvormers, koeling en beveiliging. Voor ondernemers die direct een flinke stap willen maken.
Hoofdaansluiting Grootverbruik Omvormer 100 kW
Levensduur 20 jaar Opslagcapaciteit 200 kWh
Ideaal bij jaarverbruik Meer dan 100.000 kWh
eos accu 215 kwh energy shift
EOS 215 kWh
EOS 215 kWh Compacte en luchtgekoelde accu met zeer efficiënt energiebeheer. Handelt met energie op de energiemarkt. en is zowel on- als offgrid te gebruiken.
Hoofdaansluiting Grootverbruik Omvormer 100 KW
Levensduur 20+ jaar Opslagcapaciteit 215 kWh
Ideaal bij jaarverbruik Meer dan 100.000 kWh
accu 300 kwh energieopslag energy shift
EOS 300 kWh
EOS 300 kWh In deze grote accu zit alles bij elkaar in één grote kast: batterijcellen, omvormers, koeling en beveiliging. Voor ondernemers met een groot volume, die willen handelen met energie.
Hoofdaansluiting Grootverbruik Omvormer 110 – 210 kW
Levensduur 20 jaar Opslagcapaciteit 300 kWh
Ideaal bij jaarverbruik Meer dan 150.000 kWh
maatwerk accu energieopslag energy shift
EOS Maatwerk
EOS Maatwerk Sommige situaties vragen om meer mogelijkheden, speciale aansluitingen en/of om een extra hoog opslagcapaciteit. Wij denken graag met u mee! De mogelijkheden zijn ongekend.
Hoofdaansluiting Grootverbruik Omvormer 60 kW – 1 MW
Levensduur 30 jaar Opslagcapaciteit 150 kWh – 2 MWh
Ideaal bij jaarverbruik n.v.t.

Subsidies

Wilt u gaan investeren in een accu of energieopslagsysteem? Dan kunt u gebruik maken van belastingaftrek. U kunt hiervoor zowel de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Energie-investeringsaftrek (EIA) als Subsidie Jonge Landbouwers (JOLA) gebruiken. Stel dat u een combinatie maakt van KIA (28% max.) en EIA (45,5% max.), dan kunt u 73,5% van de investering in mindering brengen op de belasting.

“Zonnepanelen met energieopslag is de toekomst.” Edwin Mouw, staalbouwbedrijf in Ede
760 zonnepanelen
265.000 kWh zonne-energie per jaar
656 kWh energieopslag
Lees het verhaal van Edwin
Lees het verhaal van Edwin
“Wij zijn nu melkboer én energieboer!” Johan en Willem Loonen, melkveehouders in Merselo
1.368 zonnepanelen
398.795 kWh zonne-energie per jaar
328 kWh energieopslag
Lees het verhaal van Johan
Lees het verhaal van Johan
“Ik hoef er niks aan te doen, geweldig” Gert van Wikselaar, eendenhouder in Nijkerk
2.080 zonnepanelen
204 kWh energieopslag
S-EMS handelt op energiemarkt
Lees het verhaal van Gert
Lees het verhaal van Gert

Vraag en antwoord accu’s

Doormiddel van een batterij voor zonnepanelen haalt u nóg meer rendement uit zon en wind. U slaat energie op, die van pas komt als de zon niet schijnt. Maar ook energie die u op de juiste momenten kunt verkopen aan het net.

U kunt het beste een batterij voor zonnepanelen gebruiken als u een grootverbruikersaansluiting hebt, u een groot gecontracteerd lever- en terugleververmogen heeft, en als u zelf energie opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Gebruik onze gratis accu-calculator om te bereken of u een accu voor u interessant is.

De accu’s die wij gebruiken hebben de meest veilige lithium-ion-batterijcellen. Dankzij het soort Lithium-techniek kunnen ze onmogelijk in de brand vliegen (ze zijn dus veiliger dan de batterijcellen van uw smartphone, tablet, laptop of elektrische fiets).

Op dit moment is er geen specifieke subsidie voor energieopslag. Wel kunt u bij het aanschaffen van een accu profiteren van belastingaftrek. U kunt hiervoor zowel de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA, max. 28%), Energie-investeringsaftrek (EIA, max. 40%) gebruiken. Agrarische ondernemers jonger dan 41 jaar kunnen eventueel ook nog gebruik maken van de Subsidie Jonge Landbouwers (JOLA, 30%).

Dat is vooraf niet te zeggen. De opslagcapaciteit bepaalt voor een groot deel de prijs van een batterij voor zonnepanelen. Daarnaast spelen een hoop andere factoren een rol. Doormiddel van een adviesgesprek en het invullen van de accu-calculator op onze website, kunnen we adviseren welke accu het beste bij u past.

Een batterij voor zonnepanelen slaat energie op. Dat kan een overschot aan zelf opgewekte energie zijn, maar ook energie die je slim ingekocht hebt, bijvoorbeeld bij lage (of negatieve) stroomprijzen. Die energie kan je zelf gebruiken of verkopen aan het net, net wat het beste is in een gegeven situatie. Met een accu neem je dus het heft in eigen handen, ben je veel onafhankelijker van het energienet.

Zet de stap naar het energienet van de toekomst
Benieuwd naar uw mogelijkheden?

Met onze gratis online accu-calculator ontdekt u snel en eenvoudig hoeveel energieopslagcapaciteit interessant is in uw situatie.