Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

“Zo’n drie jaar geleden ben ik al begonnen met het installeren van zonnepanelen,” aldus Gert. Hij heeft meerdere stallen en dus veel dakoppervlak om te benutten. “Ik wil graag meedoen aan verduurzamen. Ik vind het mooi om te doen en het geeft je een goed gevoel, maar het moet wel wat opleveren. Je kunt niet voor niks werken.”

Inmiddels liggen alle daken vol, en dat betekent dat Gert meer stroom opwekt dan dat hij zelf verbruikt. Met de huidige energieprijzen levert een SDE-subsidie niet bijzonder veel op. En dus ging Gert op zoek naar andere mogelijkheden om met zijn overcapaciteit extra geld te verdienen.

2.080 zonnnepanelen en 204 kWh energieopslag voor Gert Wikselaar uit Nijkerk

Energieopslag

“Het lijkt erop dat een accu met slim energiemanagement systeem de toekomst is. Het is een slim systeem dat naar de energieprijzen kijkt, en bepaald of we stroom van het dak gaan opslaan, of dat we goedkoop stroom inkopen, en natuurlijk ook wanneer we het gaan verkopen.”
gert van wikselaar accu en zonnepanelen
Gert van Wikselaar

Handelen met energie

Op die manier handelt Gert volautomatisch met energie op de verschillende energiemarkten. “Ik hoef er niks aan te doen, dat vind ik geweldig. Ik kan gewoon mijn eigen werk doen, en die slimme accu moet zijn werk doen. Ik hoef er geen hoofdpijn van te krijgen, dat is toch een hele mooie oplossing.”

 

Meer informatie

Wilt u weten of energieopslag, en zo ja, wat voor systeem het beste is in uw situatie? Bekijk hier onze oplossingen of vraag vrijblijvend een offerte op.

wikselaar accu en zonnepanelen nijkerk
wikselaar accu en zonnepanelen nijkerk
wikselaar accu en zonnepanelen nijkerk
wikselaar accu en zonnepanelen nijkerk
wikselaar accu en zonnepanelen nijkerk
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
bob energy shift
Footer Image