Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
29 september 2021

SDE++-subsidie voor PVT-panelen: bespaar op gas

Breng uw gasrekening naar beneden met PVT-panelen. U kunt met hetzelfde dakoppervlak zowel zonne-energie als zonnewarmte opwekken. Dit jaar is voor deze oplossing SDE++ subsidie beschikbaar.

Breng uw gasrekening naar beneden met PVT-panelen. Een PVT-paneel is een combinatie van een zonnepaneel met een thermische collector. U kunt met hetzelfde dakoppervlak zowel zonne-energie als zonnewarmte opwekken. Daarmee bespaart u op stroom én gas. Dit jaar is voor deze oplossing SDE++ subsidie beschikbaar.

Bespaar op gas

Op het moment dat een zonnepaneel stroom produceert, komt er warmte van het paneel af. Deze warmte gaat normaal gesproken de lucht in. Een PVT-oplossing is een nieuwe techniek waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de warmte die vrijkomt wanneer zonnepanelen stroom opwekken. Door deze zonnewarmte te gebruiken bespaart u op gas.

Zonnewarmte

Een PVT-paneel is een zonnepaneel met aan de achterkant een thermische collector. Deze collector maakt het mogelijk om zonnewarmte bruikbaar te maken als bron voor een warmtepomp. Bijkomend voordeel hiervan is -dat door het afvangen van de warmte- een zonnepaneel afkoelt. Dat komt ten gunste van de hoeveelheid opgewekte stroom, dat bij koele zonnepanelen hoger ligt dan bij warme panelen.

5 miljard SDE++

De innovatieve PVT-oplossing is dit jaar voor het eerst opgenomen in de SDE++-subsidie. Met SDE++ krijgt u voor een periode van 15 jaar een vergoeding voor de opgewekte energie. De exacte voorwaarden van SDE++ in combinatie met PVT zijn nog niet bekend, maar heeft u een gasverbruik van minimaal 150.000 m3 per jaar, dan is een investering in PVT-panelen financieel zeer interessant.

Grijp de kans

Laat de kans niet lopen. Een subsidie aanvragen is vrijblijvend en kost u niets. De SDE++-ronde van dit jaar is open van 5 oktober tot en met 11 november 2021. Zonnepanelen op het dak B.V. heeft jarenlange ervaring met het aanvragen van subsidies en doet dit regelwerk gratis voor u zonder dat u aan hen vastzit. Laat hier uw gegevens achter.

Meer weten?

Krijgt u SDE++-subsidie toegekend? Dan heeft u nog vier jaar de tijd om PVT-panelen te installeren. Wij bekijken graag met u wat voor u de meest interessante investering is. Wilt u meer weten over PVT-panelen in combinatie met SDE++ subsidie? Neem contact op door te bellen naar 0342-221 300.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image