Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

Meerdere poten onder je bedrijf

De belangrijkste redenen voor Teus de Jong om in zonnepanelen te investeren zijn het gunstige rendement en de risicospreiding. “Je investeert in iets dat los staat van de agrarische sector,” aldus De Jong. “Ik vind het belangrijk om meerdere poten onder het bedrijf te hebben.”

Bij het bedrijf van De Jong in Lunteren hebben we 3.131 Canadian Solar zonnepanelen geïnstalleerd met een totaal vermogen van 954.955‬ Wattpiek. Dat betekent dat de geitenhouder zo’n 800.000 kWh per jaar aan duurzame zonne-energie opwekt. Dat is genoeg stroom voor meer dan 250 huishoudens in Nederland. Een deel van de opgewekte stroom gebruikt het bedrijf zelf, de rest gaat het net op.

Vijf zonnepaneleninstallaties

De Jong heeft meerdere agrarische bedrijven in Nederland, waaronder varkens-, kalveren- en geitenhouderijen. In totaal hebben we voor De Jong vijf grote zonnepaneleninstallatie geïnstalleerd van totaal 16.198 zonnepanelen en met een totale capaciteit van 4.897.400‬ Wattpiek.

Gunstig rendement en risicospreiding

“Met zonnepanelen investeer je in iets dat los staat van de agrarische sector. Ik vind het belangrijk om meerdere poten onder het bedrijf te hebben.”
teus de jong zonnepanelen
Teus de Jong
teus de jong zonnepanelen lunteren
teus de jong zonnepanelen lunteren
teus de jong zonnepanelen lunteren
teus de jong zonnepanelen lunteren

Power Optimizers

Voor de zonnepaneleninstallatie hebben we gebruik gemaakt van Solar Edge omvormers met Power Optimizers. Een groot voordeel van Power Optimizers is dat de zonnepanelen per twee aan elkaar geschakeld zijn, in plaats van in een lange string zoals bij traditionele omvormers. Als panelen bijvoorbeeld door schaduw, vuil, schade, kou of veroudering minder stroom opwekken, hebben ze geen negatieve invloed op de andere panelen. Hierdoor halen we het maximale vermogen uit elke paneel. In totaal betekent dat 2 tot 25% meer energieopbrengst in de hele zonnepaneleninstallatie.

 

Veiligheid

Daarnaast houden we bij elke installatie veel rekening met veiligheid. De gezondheid en veiligheid van de geiten hebben voor de melkgeitenhouderij de hoogste prioriteit. Door te kiezen voor de materialen van de allerbeste kwaliteit kunnen we een zo veilig mogelijke installatie garanderen. De installatie schakelt bijvoorbeeld zichzelf uit bij kortsluiting, zodat brand voorkomen wordt. We leggen nooit lussen in de kabels, zodat er onder het dak geen magnetisch veld kan ontstaan. Zo voorkomen we dat de geiten last van de zonnepanelen zouden hebben. Dat zou namelijk negatieve invloed kunnen hebben op hun gezondheid, stress bij de dieren veroorzaken, en dus ook een negatieve invloed hebben op de melkproductie van de geiten.

 

Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image