Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

Grote installatie

Een installatie zoals die van Stoop is groot van omvang. Verdeeld over zes daken heeft Energy Shift 2.268 zonnepanelen geïnstalleerd met 18 string-omvormers. Om de installatie te kunnen realiseren zocht Stoop een bedrijf die is gespecialiseerd in grote projecten: “Ik zocht naar een partner die volumes kan maken. Iemand die tien zonnepanelen kan leggen daar hebben we niets aan. Zo kwamen we bij Energy Shift.”

2.268 zonnepanelen bij pluimveebedrijf Stoop in Raamsdonk

Expertise

Energy Shift heeft een voorliefde voor complexe projecten. Grote installaties, hoge eisen én (brand)veiligheid zijn elementen waar het bedrijf ruime ervaring mee heeft. Daarnaast vraagt een installatie op een agrarisch bedrijf om specifieke kennis. Het is voor zo’n installatie relevant om bestand te zijn tegen de zware omstandigheden die zich daar voordoen; denk aan stof, zand, vocht en ammoniak.

 

Bewust gebruiker

De motivatie van Stoop om in zonnepanelen te investeren is de verduurzaming van zijn bedrijf. Dat het kosten bespaart en zelfs nog wat oplevert maakte de investering interessant. Stoop is een bewust gebruiker van energie. Zo draait hij het dag-nacht-ritme van zijn kuikens om en bespaart daarmee op de energie die hij nodig heeft om zijn stallen te verwarmen.

Goed ontzorgd

“Ik wil met mijn kippen bezig zijn, niet met zonnepanelen. Energy Shift heeft mij volledig ontzorgd. Dat hebben ze heel goed gegaan.”
stoop
Johan Stoop
stoop zonnepanelen raamsdonk

Power Management

Tussen de stallen staat een container waarin de omvormers zijn geplaatst. De omvormers worden gekoeld met een enorm koelblok met koelribben. Hierdoor zijn er geen ventilatoren nodig die stof, ammoniak en vuil door de omvormer blazen.

Het vermogen van de zonnepaneleninstallatie wordt gemeten door een brutoproductiemeter en vanuit de container verdeeld over het pluimveebedrijf. Een speciaal Power Management-systeem bewaakt continu het teruggeleverde vermogen naar het net. Dit is vooral van belang wanneer het bedrijf leeg staat bij de wisseling van vleeskuikens en het volledige vermogen terug geleverd wordt aan het net.

Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
bob energy shift
Footer Image