Energy Shift spreekt op 18 juni op het Achter de Meter event in Barneveld
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

“Het is een bewuste keuze dat wij ons anders presenteren dan de gemiddelde schrootbedrijf,” zegt Rinske Helmond, commercieel en financieel operator bij Helmond Metalen.

“We willen ons bedrijf continu verbeteren, vooruit denken en meegaan met de toekomst.” Duurzaamheid is daarin een belangrijk thema. Voor je footprint, maar tegelijkertijd levert het ook een interessant extra verdienmodel op.

Schrootbedrijf Helmond Metalen investeert in ruim 1.600 zonnepanelen

Geld besparen

Met 1.639 zonnepanelen wekt het bedrijf jaarlijks bijna 550.000 kWh aan zonne-energie op. “Daarmee kunnen we mooi onze elektrische machines op laten draaien.” En dat scheelt behoorlijk bij het inkopen van stroom, wat steeds duurder wordt. Bovendien krijgt het bedrijf een vergoeding voor alle energie die het niet zelf verbruikt, maar terugstuurt het net op.

 

Geld verdienen

Met een SDE++-subsidie is het bedrijf jaren verzekerd van inkomsten door overheidssubsidie. Voor elke opgewekte kWh zonne-energie krijgt de ondernemer 15 jaar lang een vast bedrag.

Zonne-energie

"Onze machines draaien nu op onze eigen zonne-energie!"
rinske helmon zonnepanelen
Rinske Helmond

Installatie

Helmond Metalen investeerde in eerste instantie in 1.639 zonnepanelen, met daarbij 822 Power Optimizers. Dat zijn kleine, slimme kastjes die achter een zonnepaneel worden geplaats. Zij zorgen ervoor dat iedere zonnepaneel een langere werkdag maakt, dat de maximale capaciteit van het paneel wordt gebruikt en het maakt de hele installatie een stuk brandveiliger.

Inmiddels wil de ondernemer ook op andere panden van het bedrijf zonnepanelen plaatsen. Sommigen worden nog dit jaar geplaatst, voor anderen loopt momenteel een subsidie-aanvraag.

helmond metalen zonnepanelen culemborg
helmond metalen zonnepanelen culemborg
helmond metalen zonnepanelen culemborg
helmond metalen zonnepanelen culemborg
helmond metalen zonnepanelen culemborg
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image