Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

Gerard Menting heeft in totaal drie zonnepaneleninstallaties op zijn loodsen liggen. Op de locatie in Espel begon hij met 2.161 zonnepanelen met twintig stringomvormers. Later kwamen op daar een nieuwe loods nog eens 505 zonnepanelen bij. Daarnaast hebben ze een installatie op hun locatie in Creil, van nog eens 1.189 zonnepanelen. Voor de laatste twee installaties is er gekozen voor het gebruik van Power Optimizers. De installaties samen zijn goed voor ruim 1,1 megawattpiek.

Duizenden zonnepanelen bij bloembollenbedrijf Menting in Espel & Creil

Geld verdienen met zonnepanelen

Gerard: “Wij zijn ondernemers, dus onze eerste motivatie om te kiezen voor zonnepanelen is omdat er geld mee valt te verdienen. Onze zonnepanelen produceren elk jaar boven de geplande verwachting. We wekken zoveel stroom op dat we aardig geld mee in de zak kunnen houden. Daar komt vervolgens de SDE+-subsidie nog bovenop, wat het extra interessant maakt.” Energy Shift regelde voor alle installaties de subsidie-aanvraag en afwerking van de subsidies.

Duurzaamheid

“Het is natuurlijk een hele mooie bijkomstigheid dat we op deze manier ook duurzaam bezig zijn. Ik zou andere agrariërs zeker adviseren om ook zonnepanelen te overwegen.”
Gerard menting
zonnepanelen menting creil espel
zonnepanelen menting creil espel
zonnepanelen menting creil espel
zonnepanelen menting creil espel
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image