Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

CANADIAN SOLAR EN SOLAREDGE

De Canadian Solar zonnepanelen zijn ammoniak getest en leveren in combinatie met SolarEdge omvormers en Power Optimizers een zeer hoge productie. De Power Optimizers zijn per twee panelen geschakeld, waardoor de energieopbrengst van de afzonderlijke panelen optimaal wordt gebruikt. Door de schakeling per twee panelen heeft schaduw of vervuiling bij één van de panelen geen gevolgen voor de rest van de installatie.

Een solide SDE+ installatie

“Energy Shift heeft bij ons een solide SDE+ installatie van 2.277 Canadian Solar zonnepanelen en 17 SolarEdge omvormers geïnstalleerd.”
Familie Rijkers Pluimvee- en varkenshouders

OPTIMAAL RENDEMENT UIT SDE+ SUBSIDIE

Bij een installatie met SDE+ subsidie is het de uitdaging om de maximale subsidie binnen te halen en om zoveel mogelijk op de stroomkosten van het dagtarief te besparen. Dit is bij dit project gerealiseerd door de zonnepanelen zowel op de oost als west daken te installeren. Hierdoor wordt de opbrengst van de zonnepanelen maximaal verdeeld over de dag. Met name de ventilatie en luchtwasser bij de varkensstallen zorgen voor een continu stroomverbruik. Het ontwerp van de installatie zorgt ervoor dat de klant naast de opbrengst van zijn SDE+ subsidie een maximale besparing realiseert op zijn hoog tarief stroom.

AL HET WERK UIT HANDEN GENOMEN

Veel agrarische klanten zijn druk met hun bedrijf. Daarom neemt Energy Shift veel werk uit handen door het complete project turn key op te leveren.
De bestaande hoofdaansluiting van 3x250A was niet zwaar genoeg voor het terug geleverde vermogen van de zonnepaneleninstallatie. Daarom hebben we een verzwaring naar 3x630A (ampère) uitgevoerd. Om een 3x630A aansluiting mogelijk te maken, is er een nieuwe transformator geplaatst door Enexis.

Ook is er een zwaardere hoofdverdeelinrichting gemaakt waar de bestaande elektrotechnische installatie van de pluimvee- en varkensstallen én de zonnepaneleninstallatie op samenkomen. Deze verdeler is op maat gemaakt vanwege de beperkte ruimte.

Door dit ontwerp kon de bestaande elektrotechnische installatie met de noodstroomvoorziening intact blijven. Op deze wijze kunnen de zonnepaneleninstallatie en de bestaande installatie van de klant elkaar niet beïnvloeden, waardoor de kans op storingen minimaal is. Met name bij intensieve varkensbedrijven is een storingsvrije werking van levensbelang voor de varkens.

METING EN CERTIFICERING VAN DE SDE+ SUBSIDIE

Energy Shift heeft ook de plaatsing van de brutoproductiemeters door EnergieMeetbedrijf 2020 begeleid en voorbereid. Als laatste is ook de certificering van de installatie via Certiq geregeld, zodat de klant zijn groencertificaten heeft gekregen.

SOLAREDGE POWER MANAGEMENT

Het maximale terug geleverde vermogen is met name bij veel terug geleverde zonne-energie nog te hoog voor de hoofdaansluiting van de klant; zelfs na de verzwaring naar 3 x 630 A. Om ervoor te zorgen dat de klant niet nog verder hoeft te verzwaren (en dus nog hogere maandlasten zou hebben), is hier gebruik gemaakt van SolarEdge Power Management. Deze oplossing beveiligt de hoofdaansluiting tegen te hoge teruggeleverde vermogens.

SOLAREDGE MONITORING

Deze zonnepanelen installatie is uitgevoerd met het SolarEdge bewakingssysteem. Via dit monitoringsysteem wordt de installatie 24 uur per dag bewaakt op storingen. Ook heeft de klant via internet of een app op de tablet of telefoon op elk moment van de dag inzicht in de werking en opbrengst van de zonnepanelen.

ONLINE CALCULATOR

Wilt u eenvoudig en snel berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft en wat u zelf kunt opwekken aan energie? Vul dan gratis en vrijblijvend onze Online Calculator in.

Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image