Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

7 ABB OMVORMERS MELKVEEBEDRIJF KRAAK

De zonne-energie van de 800 Canadian Solar zonnepanelen wordt omgezet in 3-fasen stroom door 7 ABB omvormers. De ABB-omvormers zijn aan gesloten op een aparte onderverdeel kast waarin per omvormer een aparte veiligheid schakeling is opgenomen. Ook is er een aparte veiligheid opgenomen om de geproduceerde zonne-energie te meten met een bruto productie meter in verband met de SDE+ subsidie. Deze bruto productie meter (BPM-meter) is geleverd door Liander.

Canadian Solar zonnepanelen zijn ammoniak getest en leveren in combinatie met ABB-omvormers een zeer hoge productie. ABB-omvormers zijn volledig dicht en zijn IP65 gecertificeerd. De ABB-omvormers koelen met koelribben, hierdoor zijn er geen koelventilatoren die door stof, vocht en ammoniak kunnen vervuilen.

Uitvoering totale project

“Bij ons heeft Energy Shift het totale project voor ons uitgevoerd. Van installatie van 800 Canadian Solar panelen, afhandeling van SDE-subsidie en verzwaring van onze hoofdaansluiting via Liander. “
Familie Kraak Melkveehouders

POWERMANAGEMENT BEVEILIGING

Omdat het totaal geïnstalleerde vermogen 200.000 Wattpiek groter is dan de oorspronkelijke hoofdaansluiting van 3 x 160A is in samenwerking met netbeheerder Liander de hoofdaansluiting verzwaard naar 3 x 250A. Het totaal geïnstalleerde zonnepanelen vermogen is zelfs bij piekmomenten te zwaar voor de hoofdaansluiting van 3 x 250A. Daarom hebben wij onze PowerManagement beveiliging aangebracht.

Met PowerManagement wordt de hoofdaansluiting automatisch beveiligd in de situatie wanneer er meer vermogen wordt terug geleverd dan waartegen de hoofdaansluiting gezekerd is. Omdat er continu stroomverbruik is door de Delaval melkrobots, zal de beveiliging niet vaak in moeten grijpen.

TURN-KEY OPLEVERING

Energy Shift BV heeft dit hele project “turn-key” opgeleverd. Naast het leveren, installeren en aansluiten op de bestaande installatie is ook de begeleiding van de verzwaring van de hoofdaansluiting van 3x160A naar 3x250A in samenwerking met netbeheerder Liander voor de klant uitgevoerd. Ook de voorbereiding van de brutoproductiemeter en de certificering van de installatie door CERTIQ is door ons begeleid.

Deze zonnepanelen installatie is uitgevoerd met ons Solar-Log bewakingssysteem. Dit is een Duits bewakingsysteem waarmee 24 uur per dag de opbrengst en goede werking op afstand worden bewaakt. Ook heeft de klant via een app op de tablet of telefoon op elk moment van de dag inzicht in de werking en opbrengst van de zonnepanelen.

Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image