Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)

Maximaal leveren

Bert Slӧetjes heeft samen met zijn vrouw een akkerbouwbedrijf in Halle. Hij verbouwt pootaardappels en aardappels voor consumptie. De financiële voordelen van zonnepanelen waren aanvankelijk de grootste motivatie voor Slӧetjes om in zonnestroominstallatie te investeren. “Onze insteek is echt geweest om de installatie zo in te richten dat wij maximaal kunnen leveren aan het net.”

964 zonnepanelen bij Akkerbouwbedrijf Slöetjes in Halle

Bewust gebruiker

Slӧetjes gaat bewust om met zijn energieverbruik. Dat blijkt wel uit de manier waarop hij zijn aardappels koel houdt. “In de winter worden de pootaardappels gesorteerd in de koelcellen. Deze koelcellen worden niet mechanisch gekoeld, maar hiervoor gebruik ik gewoon de buitenlucht.” Na een goede koude nacht pompt Slӧetjes de koude buitenlucht naar binnen zodat het in de goed geïsoleerde cel gedurende de dag koud genoeg blijft om de aardappels te koelen. Dit scheelt een hoop stroom.

 

Keuze voor kwaliteit

Eerst heeft Slӧetjes zijn SDE++ subsidieaanvraag laten doen door Energy Shift. Gratis en vrijblijvend. Toen hij subsidie toegekend kreeg, vroeg hij offertes op bij verschillende installateurs. “Ik zocht een bedrijf die kwalitatief een goede installatie op het dak zou leggen. Ik had het beste gevoel bij Energy Shift. Dat het dan iets duurder is maakt mij niet uit. Ik kies liever een installatie van goede kwaliteit.” Tijdens het proces heeft Slӧetjes de manier waarop Energy Shift communiceert erg gewaardeerd. “Ik heb eigenlijk geen verstand van een zonnepaneleninstallatie en het is dan erg fijn met een partij te werken die alles voor je uit handen neemt.”

Als agrariër een mooie bijdrage leveren aan de energietransitie

“Terwijl ik me steeds verder in verdiepte in investeren in zonnestroom, kwamen de voordelen van maatschappelijk ondernemen naar voren. Je neemt je maatschappelijke verantwoordelijkheid: hier hebben wij ruimte op de daken. Laten we die eerst volleggen in plaats van de weilanden.”
bert sloetjes
Bert Slöetjes
zonnepanelen sloetjes halle

Leverancier van groene stroom

Het akkerbouwbedrijf van Slӧetjes verbruikt gemiddeld 170.000 kWh aan energie per jaar en het verbruik is seizoensgebonden. In september worden de aardappels gerooid en naar binnen gebracht. Dan ligt 2,5 duizend ton aan frietaardappels drie weken opgeslagen tot de ze op transport gaan.

In de winter liggen de hallen van Slӧetjes vol met pootaardappels en vanaf half april zijn de schuren weer leeg. Dankzij de 964 zonnepanelen wekt Slӧetjes voldoende energie op om te leveren aan het net. Trots vertelt hij: “Nu zijn wij een zogenoemde leverancier van groene stroom.”

 

Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image