Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
30 januari 2018

Nederlandse boer is het beste opgeleid

Nederlandse boeren en tuinders zijn het beste opgeleid, vergeleken met...

Nederlandse boeren en tuinders zijn het beste opgeleid, vergeleken met boeren en tuinders uit de andere landen in Europa. Volgens een rapport van Europese Unie over de agrarische sector in 2017 heeft 64% van de Nederlandse boeren en tuinders twee jaar of langer een landbouwgerichte opleiding of cursus gevolgd. Ook de Duitse agrariërs scoren hoog. 

Veel praktijkervaring in Europa

In Europa vertrouwt 71% van de agrarische bedrijfshoofden op hun praktijkervaring, zij hebben dus geen landbouwgericht onderwijs gevolgd. In Nederland is dat minder dan 30%, een groot verschil. Van de Nederlandse boeren en tuinders heeft 64% twee jaar of langer een landbouw gerichte opleiding gevold.

Opleidingsniveau 

Het algemene opleidingsniveau van de Nederlandse boer en tuinder is iets hoger dan het gemiddelde van de 28 EU-lidstaten. In Nederland heeft meer dan de helft een diploma op middelbaar niveau, 14% van de boeren heeft een hbo- of wo-opleiding afgerond. Onze buurlanden België, Duitsland scoren het hoogste in deze laatste categorie. Ook Groot-Brittannië doet het goed, met percentages boven de 20%.

Bron: www.boervindt.nl

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image