Zonnepanelen op het dak heet vanaf 2024 Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
1 december 2023

Energieproductie en -opslag: een investering die loont?

Een opkomende trend die steeds meer aandacht van ondernemers krijgt, is de integratie van energieproductie met energieopslag. Maar wat levert het eigenlijk op?

Ondernemers ontdekken voortdurend nieuwe manieren om hun bedrijven te optimaliseren. Een opkomende trend die steeds meer aandacht krijgt, is de integratie van energieproductie met energieopslag. Maar wat levert het eigenlijk op?

Duurzame energie in de onderneming

De overstap naar duurzame energiebronnen is lang niet alleen een milieubewuste keuze, maar ook een slimme zakelijke zet voor ondernemers. Zonnepanelen op daken zijn al een vertrouwd beeld in Nederland. Energieopslag is een veel recentere ontwikkeling. Maar hoe vertaald zich dit naar tastbare voordelen?

Financiële voordelen

Naast de ecologische voordelen kunnen ondernemers die investeren in energieproductie aanzienlijke financiële voordelen behalen. Het overschot aan opgewekte energie kan worden teruggeleverd aan het net, wat resulteert in extra inkomsten. Dit betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook een potentiële bron van passieve inkomsten.

Energieopslag: een slimme zet

Maar wat als de zon niet schijnt? Hier komt energieopslag om de hoek kijken. Accu’s slaan overtollige energie op voor momenten dat er geen stroom wordt opgewekt. Dit vermindert de afhankelijkheid van het reguliere stroomnet, wat zowel kostenbesparend is als betrouwbaarder.

Een ander opvallend voordeel van energieopslag is dat het ondernemers in staat stelt meer energie op te wekken dan normaal gesproken op hun aansluiting mogelijk is. In veel gebieden in Nederland is door de netcongestie uitbreiding van de aansluiting niet mogelijk. Doordat een accu gefaseerd teruglevert, kunt u tot vier keer meer zonnepanelen installeren zonder dat de energie-aansluiting uitgebreid hoeft te worden.

Slim beheren van stroomprijzen

Een ander voordeel van energieopslag is dat u met een accu altijd verzekerd van de beste stroomprijs. Want u kunt stroom inkopen op momenten dat de prijs laag is en deze opslaan tot het moment van verbruik. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om opgeslagen energie pas te verkopen aan het stroomnet op momenten van hoge stroomprijzen. Deze flexibiliteit creëert een extra inkomstenbron, naast de eerder genoemde voordeel.

Geen last meer van negatieve stroomprijzen

Een vierde voordeel van energieopslag is dat u nooit meer last hebt van negatieve stroomprijzen. Sterker nog, op die momenten gaat de accu flink stroom inkopen en profiteert u juist optimaal van de van de negatieve tarieven.

Conclusie

De combinatie van energieproductie en energieopslag is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar vooral een strategische zakelijke zet. Het vermindert niet alleen de ecologische voetafdruk, maar versterkt ook de financiële stabiliteit voor het bedrijf.

Bent u benieuwd naar wat dit voor uw onderneming kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden en bekijk welke kansen er liggen in uw specifieke situatie.

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Plan nu gratis adviesgesprek!
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
Ontvang nu gratis adviesgesprek!
bob energy shift
Footer Image