Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
10 november 2016

Dal van lage energieprijzen is bereikt

Drie jaar lang kon het niet op en werd stroom...

Drie jaar lang kon het niet op en werd stroom en gas alleen maar goedkoper. Vanaf januari gaat dat veranderen. Een gemiddeld huishouden met een variabel energiecontract gaat dan zo’n 20 euro per jaar meer betalen: 10 euro voor gas en 10 euro voor licht.  

De energierekening is sinds 2014 voor een gemiddeld huishouden 17 euro per maand lager geworden. De gasprijzen drukken doorgaans het zwaarst op de energielasten van een huishouden. Een gemiddeld huishouden is per maand zo’n 131 euro kwijt voor gas en licht.

Vergelijkingswebsite Pricewise.nl heeft dat uitgerekend op basis van onderzoek onder leveranciers, inkopers van stroom en gas en de energiebedrijven Essent, Eneco en Nuon. Directeur Hans Kok: “Wij voorzien voor 2017 een ommekeer. Het is uit met de pret en het dal van lage energieprijzen is bereikt.”

De stijgende prijzen zijn het gevolg van de internationale gas- en elektriciteitsproductie en de toegenomen economische activiteit waardoor er meer vraag is naar gas en stroom bij bedrijven.

Bron: nos.nl

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image