Zonnepanelen op het dak heet nu Energy Shift
Advies nodig? (0342) 221 300 (ma-vr 8:30 - 17:00)
24 mei 2016

12 miljoen geïnvesteerd in collectieve zonnepanelen

Zonnepanelen aanschaffen via crowdfunding is hot. In Nederland zijn al meer dan 50.000 zonnepanelen samen aangekocht om publieke zonne-energieprojecten te realiseren.

Zonnepanelen aanschaffen via crowdfunding is hot. In Nederland zijn al meer dan 50.000 zonnepanelen samen aangekocht om publieke zonne-energieprojecten te realiseren. Dit is goed voor een totale investering van bijna 12 miljoen euro. Dit blijkt uit onderzoek van ZonnepanelenDelen.

De verwachting is dat de markt de komende jaren nog vele malen verdubbelt. Door crowdfunding wordt zonne-energie voor iedereen beschikbaar, ook voor de meer dan drie miljoen Nederlandse huishoudens zondergeschikt dak.

UITKOMST

In 2015 is 6,1 miljoen euro opgehaald voor collectie zonne-energie. Dit is een stijging van 370% ten opzichte van de 1,3 miljoen euro in 2014. In de eerste vier maanden van 2016 is het bedrag al 2,7 miljoen euro. Met de 62 projecten die nu al aangekondigd zijn, houdt deze steile groeicurve aan.

Uit onderzoek van Motification blijkt dat Nederlanders positief staan tegenover zonne-energie. 85% van de Nederlanders ziet het aandeel zonne-energie graag groeien. Door te participeren in publieke zonnedaken kan men zelf invloed uitoefenen om Nederland meer duurzaam te maken. Daarnaast zijn de rentes die bij deze crowdfunding projecten worden uitgekeerd hoger dan de rentes op een spaarrekening.

NEEM CONTACT OP

Heeft u interesse in zonnepanelen als grootverbruiker en wilt u verduurzamen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of plan een gratis advies gesprek in! Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van onze gratis zonnepanelen-calculator en onze gratis accu-calculator.

Bron: ZonnepanelenDelen

Ook interesse in energieopslag?

Plan een gratis adviegesprek, of bereken direct uw besparing in de calculator!
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Bereken direct uw besparing
Bereken direct uw besparing
Ontdek uw ideale accu
Ontdek uw ideale accu
Zet ook de stap naar het energienet van de toekomst
Gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
bob energy shift
Footer Image